Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Οι εργαζόμενοι σε αντεπίθεση!

Συλλαλητήρια ενάντια στον προϋπολογισμό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας την Τρίτη 19 Δεκέμβρη

Με μια σειρά από συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις της χώρας, την Τρίτη 19 Δεκέμβρη, την οργάνωση των οποίων έχουν αναλάβει κατά κύριο λόγο οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι της χώρας θα αντιπαρατεθούν με το νέο αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό για το 2001. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος στις 6 το απόγευμα από το ΠΑΜΕ. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου, επίσης από το ΠΑΜΕ. Στην πλατεία Κάνιγγος στις 6 το απόγευμα θα γίνει και το αντίστοιχο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ.

Χτες πραγματοποιήθηκε περιοδεία στελεχών του ΠΑΜΕ στη λαϊκή αγορά Καπάνι στη Θεσσαλονίκη και στο κέντρο της πόλης. Μοιράστηκε υλικό για το συλλαλητήριο και μίλησαν με τους εργαζόμενους στην αγορά, με τους επαγγελματίες στο κέντρο της πόλης και τους εμποροϋπαλλήλους. Στελέχη του ΠΑΜΕ από το χώρο των συνταξιούχων πραγματοποίησαν επίσης περιοδείες στα ΚΑΠΗ της πόλης. Σ' όλους τους χώρους εκδηλώνεται η αγανάκτηση με τη σημερινή κατάσταση και γίνεται αποδεκτό το μήνυμα του ΠΑΜΕ για αγωνιστική αντιμετώπιση των αντιλαϊκών μέτρων.

Τα συλλαλητήρια αυτά αποτελούν συνέχεια των σημαντικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και ενάντια στην πολιτική της για την υγεία, την παιδεία, τη δημόσια διοίκηση. Μια συνέχεια που απέφυγε να εξασφαλίσει η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Ανάλογα, το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων έχει να κάνει με την κατάργηση στην πράξη του «φρέσκου» αντεργατικού νόμου και των προηγούμενων σαν κι αυτόν, την προστασία των ανέργων, την αύξηση των μεροκάματων, την προστασία και διεύρυνση των ασφαλιστικών κατακτήσεων.

Στη Λάρισα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία με διοργανωτές το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων. Στο Βόλο η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών διοργανώνει το συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. Στην Καρδίτσα το αγωνιστικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία στις 12.30 μ.μ. Συνδιοργανωτές είναι το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων και δήμοι του νομού. Επίσης, η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων αποφάσισε να μείνουν κλειστοί όλοι οι δήμοι και οι κοινότητες στο νομό. Στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στη Βέροια, διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Αγ. Αντωνίου.

Επίσης, στο Αγρίνιο θα γίνει συλλαλητήριο στις 7 το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Δημοκρατίας, από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Στην ανακοίνωση - κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, τονίζεται ότι ο προϋπολογισμός «κινείται στην αντιλαϊκή ρότα της "μετά ΟΝΕ" εποχής και της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Επίσης, ασκείται κριτική για τη μείωση των κοινωνικών δαπανών και τα προνόμια που δίνονται στο κεφάλαιο, ενώ τονίζεται: «κανένα μέτρο δεν παίρνεται για τη μείωση της ανεργίας και την προστασία των ανέργων. Η κυβέρνηση, παρ' όλες τις μεγαλόστομες δημαγωγικές διακηρύξεις της περί φιλολαϊκότητας του νέου προϋπολογισμού, δεν μπορεί να αποκρύψει την πραγματικότητα. Είναι κομμένος και ραμμένος στα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα που επιβάλλουν οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ