Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Συνέχεια επιθέσεων κατά συνδικαλιστών

Δολοφονημένος ο συνοδός του συνδικαλιστή

Associated Press

Δολοφονημένος ο συνοδός του συνδικαλιστή
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης ΑντρέςΠαστράνα και των αριστερών ανταρτικών οργανώσεων, τις «Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας» (FARC-EP) και τον «Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό» (ELN), έχουν παγώσει. Τα Ηνωμένα Εθνη μόλις την προηγούμενη εβδομάδα προειδοποιούσαν ότι ο χρόνος έχει λιγοστέψει επικίνδυνα και η χώρα οδηγείται σε έναν αιματηρό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες. Σ' αυτό το πραγματικό ναρκοπέδιο, μία δολοφονική επίθεση έρχεται να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές, αλλά και με τον πιο τραγικό τρόπο να πυροδοτήσει το εύφλεκτο σκηνικό.

Πρόκειται για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Γουίλσον Μπόρχα, προέδρου της Ομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά και κατά άλλων δύο συνδικαλιστών. Το περιστατικό συνέβη χτες το πρωί στην πρωτεύουσα Μπογκοτά, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν και μάλιστα την ώρα της πρωινής αιχμής κατά του Μπόρχα τραυματίζοντάς τον σοβαρά και σκοτώνοντας το συνοδό του και άλλον έναν άνθρωπο, σύμφωνα με το γενικό αστυνομικό διευθυντή της πρωτεύουσας Χόρχε Ενρίκε Λινάρες.

Ο Μπόρχα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μπογκοτά, πολύ σοβαρά τραυματισμένος, αλλά μάλλον εκτός κινδύνου, σύμφωνα με τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπόρχα είχε μεσολαβήσει μεταξύ του ELN και της κυβέρνησης Παστράνα για την επανέναρξη των συνομιλιών και εξαιτίας αυτής της σχέσης με το δεύτερο μεγαλύτερο ανταρτικό κίνημα, αλλά και τη συνδικαλιστική του δράση είχε λάβει μόλις πριν από μερικές μέρες συνεχείς απειλές κατά της ζωής του από παραστρατιωτικές ακροδεξιές οργανώσεις που μάλλον τις πραγματοποίησαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ