Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΔΟ ΑΡΤΑΣ
ΔΑΠ και ΠΑΣΠ καταρτίζουν «πελατολόγιο» πρωτοετών

Διαπιστευτήρια πελατειακών σχέσεων και εξαγοράς νεανικών συνειδήσεων δίνουν με το «καλημέρα» της νέας ακαδημαϊκής περιόδου ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στη σχολή της ΣΔΟ του ΤΕΙ Αρτας.

Με πρόσχημα πως είναι μέλη ΔΣ και την ανοχή εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού αναλαμβάνουν χρέη γραμματειακής υποστήριξης, παραδίδοντας μέσα στη γραμματεία της σχολής το φάκελο για την αίτηση εγγραφής των πρωτοετών σπουδαστών, τους οποίους στη συνέχεια οδηγούν στο τραπεζάκι τους για να την συμπληρώσουν. Μετατρέποντας τη γραμματεία σε τσιφλίκι τους, εντελώς απροσχημάτιστα και κυνικά φωνάζουν ακόμη και ονόματα των πρωτοετών φοιτητών για να τους ενημερώσουν για την ορθότητα της αίτησης. Η ρουσφετολογική συνδιαλλαγή ΔΑΠ και ΠΑΣΠ διακατέχεται μάλιστα από πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού, καθώς ενημερώνονται μεταξύ τους για το σε ποιον «ανήκει» ο πρωτοετής φοιτητής που τσίμπησαν στην περίπτωση που αυτός απουσιάζει και δεν ακούσει το όνομά του για τυχόν διορθώσεις που χρειάζεται η αίτηση. Στις εύλογες και δικαιολογημένες αντιδράσεις μελών της ΚΝΕ στη γραμματεία, για τις άθλιες αυτές πρακτικές χειραγώγησης και καταρράκωσης της αξιοπρέπειας νέων παιδιών από την ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, που μετατρέπουν υπηρεσία δημόσιου κρατικού ιδρύματος σε πελατολόγιο για τους σπουδαστές, η απάντηση ήταν ότι είναι μέλη του ΔΣ και πως δε βγαίνει η δουλειά.

Η ΝΟ Αρτας της ΚΝΕ σε ανακοίνωση καταγγέλλει αυτά τα φαινόμενα. Καλεί κάθε σπουδαστή, κάθε πρωτοετή να ανοίξει μέτωπο σε αυτή την εκφυλιστική και διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στους φοιτητικούς συλλόγους, να απομονώσει τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής μέσα στα ιδρύματα. Να ενισχύσει με όλες τις δυνάμεις το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, τη μόνη ελπίδα για την ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος. Να οργανώσει σε κάθε σχολή, σε κάθε έτος την πάλη του μέσα από τις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ, στο πλευρό των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των μικρεμπόρων, των γυναικών συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια στις 23 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ