Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Απαίτηση για ανανέωση των συμβάσεων για την καθαριότητα

Παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα του νομού, στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων Ν. Μαγνησίας, μαζί με το ΠΑΜΕ και τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα του νομού, που απαρτίζεται από εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, στο διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γ. Δοδοντσάκη.

Στη συνάντηση, η οποία έληξε χωρίς καμιά δέσμευση από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν υπόμνημα στο οποίο αναφέρονται τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καθαρίστριες των σχολείων της Μαγνησίας και τονίζεται πως το σωματείο τους θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, μαζί με το ΠΑΜΕ, για άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων και καμιά απόλυση εργαζομένου και για κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

Θ' αγωνιστεί, επίσης, κατά του «Καλλικράτη», που μεταφέρει την καθαριότητα των σχολείων στους δήμους, για κατάργηση του άρθρου 36 που παραχωρεί την καθαριότητα των σχολείων στα συνεργεία και τους μεγαλοεργολάβους, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, για επίδομα βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας κι αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας, για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα στους βασικούς κοινωνικούς τομείς Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ