Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΣ
Να μην εκχωρήσουν οι σπουδαστές τα δικαιώματά τους

Να παλέψουν για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, να μην επιτρέψουν να φορτωθούν κι άλλα βάρη οι οικογένειές τους, να σπάσουν τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, που προσπαθούν να επιβάλουν οι παρατάξεις του δικομματισμού, καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν λίγες μέρες στο ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε το παιχνίδι που παίζει η ΔΑΠ με τις πλάτες της διοίκησης του ΤΕΙ. Ετσι και φέτος, τις εγγραφές των πρωτοετών πραγματοποιεί η ΔΑΠ και όχι οι γραμματείες του ΤΕΙ! Οπως ανέφερε το ΜΑΣ, οι γραμματείες είτε είναι ανίκανες είτε (σκόπιμα) απρόθυμες να βοηθήσουν τους φοιτητές. Ετσι τους παραδίδουν στους ΔΑΠίτες για να τους γράψουν, οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτόν τον καλοστημένο μηχανισμό για να αποσπάσουν με βρώμικες μεθόδους την ψήφο των φοιτητών, να τους πείσουν να περάσουν υποταγμένοι «τα καλύτερά τους χρόνια», να μην αντισταθούν στην πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Παιδείας.

Επίσης αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις της πολιτικής που υλοποιούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ και των στρατηγικών που έχει χαράξει και πλήττουν το δικαίωμα στη μόρφωση και τη φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση κλπ.).

Οπως είπαν οι εκπρόσωποι του ΜΑΣ, στις εστίες του ΤΕΙ υπάρχουν μόνο 200 δωμάτια για τους 8.000 φοιτητές που έρχονται από την επαρχία να σπουδάσουν. Επιπλέον, η σίτιση έχει ανατεθεί εδώ και χρόνια σε ιδιώτη εργολάβο. Φέτος τη λειτουργία της ανέλαβε νέος εργολάβος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη Λέσχη από το κέντρο της πόλης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη όπου διαμένουν ελάχιστοι σπουδαστές. Παράλληλα, η διοίκηση του ΤΕΙ αποφάσισε να βάλει εισοδηματικά κριτήρια στο δικαίωμα στη σίτιση, ανακοινώνοντας ότι θα σιτίζονται μόνο όσοι φοιτητές έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 35.000 ευρώ.

Το ΜΑΣ καλεί τους σπουδαστές να παλέψουν για να μην πληρώσει τίποτα η λαϊκή οικογένεια, να απαιτήσουν δωρεάν σπουδές για όλους. Τους καλούν να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ στις 23 του Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ