Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Εδώ δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, δεν υπάρχουν πρώτοι και τελευταίοι. Η εμπορευματοποίηση, ο ανταγωνισμός και το «βρώμικο» παιχνίδι δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και στις συνειδήσεις που εμείς θέλουμε. Ο λόγος για το λαϊκό αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, που διοργάνωσε η ΚΝΕ το Σάββατο το πρωί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Η συμμετοχή μαζική, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πάνω από 100 άτομα, απ' όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, ηλικίας από 10 έως 77 ετών(!) με καρφιτσωμένο το νούμερο συμμετοχής αγωνίζονται και μεταφέρουν το μήνυμα της Οργάνωσης σε δρόμους και γειτονιές: «Ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις. Οχι σε όλα τα ναρκωτικά». Στον αγώνα δρόμου πήραν μέρος και δεκάδες άνθρωποι που δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή από πριν, αλλά σε αυτή τη διοργάνωση είπαμε: «όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, δε γίνονται διακρίσεις. Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων». Μήνυμα παλικαριάς, διεκδίκησης και ξάστερης σκέψης έστειλαν, μεταξύ άλλων, παιδιά από το «στεγνό» θεραπευτικό πρόγραμμα «ΔΙΑΒΑΣΗ», άτομα με ειδικές ανάγκες, μέλη γυμναστικών συλλόγων, μικρά παιδιά, πεισματάρηδες παππούδες.

Ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία Ιλίου, έτρεξαν στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, τους γύρω κεντρικούς δρόμους και κατέληξαν στο χώρο του Φεστιβάλ. Οι Κνίτες είχαν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, από το μαρκάρισμα της διαδρομής, μέχρι και την παρουσία γιατρού. 20 περίπου λεπτά μετά την εκκίνηση, έφτασαν οι πρώτοι δρομείς στο χώρο του Φεστιβάλ. Εκεί, ένα μετάλλιο περίμενε όλους τους συμμετέχοντες.


Το ραντεβού ανανεώνεται - σίγουρα σύντομα - καθώς η μεγάλη αποδοχή τέτοιων πρωτοβουλιών μαρτυρά τη δίψα για συμμετοχή, για αθλητισμό και όχι κερκίδα, για μαθήματα υγιούς κοινωνικοποίησης. Η ΚΝΕ αφουγκραζόμενη τα παραπάνω, δεσμεύεται ότι ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός μπαίνει πλέον επιτακτικά στην ημερήσια διάταξη διεκδίκησης.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ