Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ελπιδοφόρο μήνυμα ανάτασης

Χαιρετιστήρια ανακοίνωση της ΚΝΕ για τη μαζικότατη συμμετοχή της νεολαίας στο 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Σε μια καλαίσθητη προκήρυξη με εικόνες που αποπνέουν τη μαζικότητα και τη δύναμη του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», η ΚΝΕ τύπωσε τη χαιρετιστήρια ανακοίνωσή της για το Φεστιβάλ και εξορμά μ' αυτή στους νέους και τις νέες της δουλειάς, των σπουδών και του σχολείου, καλώντας τους να βγάλουν συμπεράσματα και από την προσπάθεια αποσιώπησης του σημαντικότατου αυτού γεγονότος που ήταν το Φεστιβάλ από τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας χαιρετίζει τους χιλιάδες νέους που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή".

Χαιρετίζουμε τη νεολαία των δυτικών συνοικιών της Αθήνας που στην πλειοψηφία της αγκάλιασε με τη συμμετοχή της το Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Η μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ είναι μήνυμα αγωνιστικής ανάτασης.

Η πρωτοφανής συμμετοχή του λαού και της νεολαίας είναι μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής.

Ο χώρος του πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" γέμισε ασφυκτικά, αποδείχτηκε "μικρός" για να χωρέσει τις χιλιάδες και χιλιάδες των επισκεπτών.

Νέα, νέε,

Σε καλούμε να βγάλεις συμπεράσματα από την προκλητική αποσιώπηση που επέβαλαν τα μέσα ενημέρωσης των πλουτοκρατών στο Φεστιβάλ. Οι δήθεν "έγκριτοι", χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι τους κατάφεραν να "εξαφανίσουν" ένα μεγάλης εμβέλειας σημαντικό πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός, ενώ κατά τα άλλα "ενημέρωναν" εκείνες τις μέρες από τα τηλεοπτικά δελτία για τη βιογραφία της Κάρλα Μπρούνι και την "ανυπόφορη" ζωή - ως "πρώτης κυρίας" των ΗΠΑ - της Μ. Ομπάμα.


Προσπαθούν να αποκοιμίσουν τη νεολαία.

Για τα αστικά ΜΜΕ δεν είναι είδηση οι χιλιάδες λαού και νεολαίας που συγκεντρώθηκαν στο Φεστιβάλ.

Δε σέβονται το λαό στην ενημέρωση, δε σέβονται εσένα που συμμετείχες στο Φεστιβάλ. Τέτοια είναι η "αντικειμενικότητα", ο "πλουραλισμός" και προπαντός η "δημοκρατία" των αστών και των δημοσιολόγων τους. Πες εσύ στο λαό αυτό που του κρύβουν, διάδωσε εσύ στους φίλους, τους συγγενείς, τους συμμαθητές, τους συναδέλφους σου στη δουλειά αυτό που είδες.

Είδες τι όμορφα πράγματα μπορούν να φτιάξουν νέοι και νέες, χωρίς χορηγούς και σπόνσορες, με μεράκι και εθελοντική δουλειά, που απευθύνονται με το κουπόνι στο λαό και τη νεολαία για να στηρίξει το Φεστιβάλ και να δημιουργήσουν όλες αυτές τις πολύμορφες εκδηλώσεις, συζητήσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό, αθλητικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικά εργαστήρια, παιδικές δραστηριότητες.

Η μεγάλη και ενθουσιώδης συμμετοχή του λαού και των νέων ανθρώπων στις φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αποτελεί μία ακόμα ένδειξη ανόδου του κύρους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Δείχνει ότι μέσα στη γενικευμένη λαϊκή αγανάκτηση ισχυροποιείται ένα ρεύμα βαθύτερου προβληματισμού και προσέγγισης των θέσεων και της πρότασης διεξόδου που προβάλλει το ΚΚΕ.

Η μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ δείχνει ότι η νεολαία μπορεί να ξεφύγει από τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια και το μαύρο μέλλον που της ετοιμάζουν. Μας δίνει νέα ορμή και ώθηση το γεγονός ότι αυτές τις μέρες το σύνθημα του Φεστιβάλ μας ακούγεται από περισσότερα χείλη.

"Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση - Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής"».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ