Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πολύμορφη δράση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Πρώτος σταθμός τα αυριανά συλλαλητήρια

Με αποφασιστικότητα να συμβάλουν στη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και του ΜΑΣ, σχεδιάζουν τη δράση τους οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ. Η πρόθεση των γυναικών της ΟΓΕ να ανεβάσουν τον πήχη και να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στην ευθύνη που αναλαμβάνουν, αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, το περασμένο Σάββατο. Αποτυπώνεται, επίσης, σε όλες τις περιφερειακές συναντήσεις των συλλόγων και των ομάδων, που πραγματοποιούνται εκτάκτως σε ολόκληρη τη χώρα για να οργανώσουν την παρέμβαση και τις πρωτοβουλίες των συλλόγων.

Η ΟΓΕ κλιμακώνει τη δράση της μπροστά στα αυριανά συλλαλητήρια. Στόχος είναι να φτάσει παντού το κάλεσμα για συμμετοχή, να δώσουν οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων μαζικό και μαχητικό «παρών» στα συλλαλητήρια της Πέμπτης. Οσον αφορά την Αθήνα, οι δυνάμεις της ΟΓΕ δίνουν ραντεβού με τα πανό και τις πικέτες τους στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιές και συνοικίες, έξω από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, στις ουρές των ταμείων της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, τα μέλη των συλλόγων και των ομάδων της ΟΓΕ καλούν τις γυναίκες να παλέψουν, για να μην πληρώσουν αυτές και οι οικογένειές τους την κρίση. Συζητούν με τις άνεργες γυναίκες, τις απολυμένες, αυτές που αντιμετωπίζουν την καταδίωξη της μητρότητας από την εργοδοσία, την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας. Αναδεικνύουν πως όλα τα προβλήματα έχουν κοινή αιτία και πως ατομική λύση γι' αυτά δεν υπάρχει. Τις καλούν να πάρουν τώρα θέση στο ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών και της νεολαίας.

Οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ θα ξεπεράσουν τον εαυτό τους, ώστε να «σπάσει» ο φόβος και η μοιρολατρία που καλλιεργεί στις γυναίκες το σύστημα, με σκοπό να τις κρατά στην αδράνεια. Θα δράσουν ακούραστα για να αποκτήσει η κοινωνική συμμαχία βαθιές «ρίζες» ανάμεσα στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, που βιώνουν την ανισοτιμία και τις επιπτώσεις της, για να μετατραπεί η αγανάκτησή τους σε συμμετοχή στο κίνημα και την πάλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ