Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Αποφάσισε την κλήτευση του Κ. Καραμανλή

Toν πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή καλεί για κατάθεση η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου μετά και την κατάθεση της Α. Πελέκη, η οποία κατέθεσε πριν από λίγες μέρες ότι υπήρξε εμπλοκή του Κ. Καραμανλή στο συντονισμό υπουργών για την ανταλλαγή φιλέτων του Δημοσίου με την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδας.

Στην επιστολή που έστειλε στον Κ. Καραμανλή το προεδρείο της Προανακριτικής αναφέρεται ότι «θα ήταν χρήσιμο να συμβάλετε με τη δική σας μαρτυρία στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης και προς τούτο είμαστε στη διάθεσή σας να προσδιορίσουμε από κοινού τον προσφορότερο τρόπο για τη συμβολή σας σε αυτήν».

Η διατύπωση αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός και με απολογητικό υπόμνημα. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Προανακριτική Α. Σκυλλάκος είπε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην κλήση του πρώην πρωθυπουργού και αυτή πρέπει να γίνει με τη διαδικασία κλήσης που ακολουθήθηκε με τους άλλους μάρτυρες της Επιτροπής.

Στην απόφαση της Προανακριτικής αντέδρασαν οι βουλευτές της ΝΔ που έχουν ήδη αποχωρήσει από τις εργασίες της, εκτιμώντας ότι «η πράσινη πολυκατοικία αποφάσισε με πρωτοβουλία του θυρωρού της ΛΑ.Ο.Σ. να κληθεί στην προανακριτική ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής».

Στο μεταξύ η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της «ΖΗΜΕΝΣ», από τα οποία έρεε χρήμα προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ζήτησε την ποινική δίωξη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη, καθώς και των μελών του ΔΣ του οργανισμού.

Με επιστολή του προς την αρμόδια ανακρίτρια ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σ. Βαλυράκης ζητάει να ασκηθεί η ποινική δίωξη, γιατί όπως αναφέρει από την έρευνα «προέκυψαν πλέον οι επαρκείς ενδείξεις για το έγκλημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος» σχετικά με τις πωλήσεις υλικού από την «ΖΗΜΕΝΣ» στον ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ