Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εσωκομματικές αντιφάσεις και νέες διαγραφές

Εκτός κόμματος από χτες ο ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης λόγω διαφωνιών με την τακτική απέναντι στο μνημόνιο

Μήνυμα πυγμής, εντός και εκτός του κόμματός του, θέλησε να στείλει ο Αντ. Σαμαράς με την άμεση αποπομπή του Θ. Σκυλακάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ λόγω των «διαφωνιών» που εξέφρασε για τη στάση της ΝΔ απέναντι στο μνημόνιο.

Η διαγραφή του Θ. Σκυλακάκη, που είναι στενός συνεργάτης της Ντ. Μπακογιάννη, έφερε εκ νέου στην επιφάνεια τις εσωτερικές αντιφάσεις στη ΝΔ, η οποία προσπαθεί από μια να υπηρετήσει στο ακέραιο τα άμεσα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και την ίδια ώρα να απορροφήσει δημαγωγικά τους επικίνδυνους κραδασμούς, με στόχο τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αρκετοί βουλευτές ευθύς εξαρχής είχαν αποδεχθεί ως αναγκαίο το μνημόνιο και είχαν ζητήσει να υποστηριχθεί ανοιχτά, ενώ ορισμένοι τάσσονταν υπέρ της υπερψήφισής του. Η ομάδα αυτών των βουλευτών, μεταξύ των οποίων και ο Θ. Σκυλακάκης, επέκρινε την ηγεσία γιατί ποτέ δεν έφερε προς συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα την απόφασή της για καταψήφιση του μνημονίου. Μάλιστα, το ζήτημα αυτό επρόκειτο να το θέσουν ορισμένοι εξ αυτών στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Θέλοντας να προλάβει μια εσωτερική αμφισβήτηση της τακτικής του για το μνημόνιο, ο Αντ. Σαμαράς διέγραψε τον Θ. Σκυλακάκη.

Η βασική διαφωνία που εξέφρασε ο Θ. Σκυλακάκης αφορούσε την υπόσχεση που δίνει ο πρόεδρος της ΝΔ ότι μπορεί να μηδενιστεί το έλλειμμα το 2011 και άρα να απαλλαγεί η χώρα από το μνημόνιο τρία χρόνια νωρίτερα από το προβλεπόμενο. «Δεν είναι εφικτό να μηδενιστεί το έλλειμμα μέχρι το τέλος του 2011 με λιγότερες θυσίες, όπως ελέχθη στην ΔΕΘ», είπε χαρακτηριστικά (στο «Βήμα fm»).

Η απάντηση της Ρηγίλλης ήρθε μέσω δηλώσεων βουλευτών (Ευρ. Στυλιανίδης, Μ. Τζίμας, κ.ά.) που κατηγόρησαν τον πρώην γαλάζιο ευρωβουλευτή για εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ που αποσκοπεί να θολώσει την «εναλλακτική πρόταση» που παρουσίασε ο Αντ. Σαμαράς στη ΔΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ