Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πρώτες κινητοποιήσεις σήμερα από τους μαθητές

Σε δήμους της Αττικής και άλλες πόλεις προγραμματίζονται συγκεντρώσεις, πορείες, συναντήσεις των Συντονιστικών

Με πολύμορφες κινητοποιήσεις στις γειτονιές τους, οι μαθητές προγραμματίζουν για σήμερα την πρώτη συντονισμένη αγωνιστική παρουσία τους για τη νέα, δύσκολη, σχολική χρονιά. Οι μαθητές κινητοποιούνται ενάντια στην πολιτική που «γονατίζει» τις οικογένειές τους, ενάντια στην εμπορευματοποίηση, τα κενά, τα 30ρια τμήματα, ζητούν να εξασφαλιστούν τα αναγκαία χρήματα για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων με φορολόγηση με 45% στα κέρδη τραπεζιτών, εργοστασιαρχών, εφοπλιστών. Ζητούν αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους σε ένα ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο και μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους γονείς τους σήμερα, για τους ίδιους αύριο.

Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται σήμερα:

  • Στην Αθήνα, στις 1.30 μ.μ. στην οδό Λυκούργου, στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στον σταθμό του Ηλεκτρικού, στο Περιστέρι στις 11 π.μ. στην πλ. Αγ. Αντωνίου, στο Αιγάλεω στις 11 π.μ. στο Μπαρουτάδικο, στις 12.30 μ.μ. στα Δημαρχεία Καλλιθέας - Ν. Σμύρνης - Μπραχαμίου, στις 1.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Ηλιούπολης, στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Χαλανδρίου, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου.
  • Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο πολιτιστικό κέντρο Ευόσμου.
  • Στη Λάρισα, στις 12 το μεσημέρι στο 1ο Λύκειο από μαθητές σχολείων της Λάρισας και του Τυρνάβου. Μαζί τους και μαθητές από σχολεία της Γιάννουλης οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πληρωμή εισιτηρίου για μεταφορά στο σχολείο.
  • Στο Βόλο, στις 9 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου, με αποχή από τα μαθήματα.
  • Στα Τρίκαλα, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
  • Στην Πάτρα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου. Για αύριο, Παρασκευή, στον ίδιο χώρο, προγραμματίζεται από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα στις 8 το βράδυ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ