Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Οχι» άλλη αφαίμαξη των λαϊκών οικογενειών για τις σπουδές

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν χθες οι φοιτητές σε Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα

Τα πανό του ΜΑΣ στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ

Motion Team

Τα πανό του ΜΑΣ στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ
Με μια δυναμική κινητοποίηση που εξελίχθηκε ταυτόχρονα σε όλες τις Γραμματείες των Σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, οι φοιτητές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απαίτησαν δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορά για όλους τους φοιτητές και κάλεσαν σε κλιμάκωση του αγώνα για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία σε συντονισμό με το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Οι φοιτητές του ΜΑΣ, απέκλεισαν από τις 11 έως τις 11.30 το πρωί όλες τις γραμματείες των σχολών και την ίδια ώρα, συναγωνιστές τους πραγματοποιούσαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, από το οποίο άπλωσαν δύο γιγαντοπανό που πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους. Απαίτησαν να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ οι εργατικές λαϊκές οικογένειες για σίτιση- στέγαση και να δοθεί άμεσα το πάσο στους πρωτοετείς φοιτητές. Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού, το ΜΑΣ έστειλε από όλες τις Γραμματείες, με fax, το πλαίσιο των αιτημάτων του προς την Πρυτανεία και από την Πρυτανεία το προώθησε στο υπουργείο Παιδείας.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, με πορεία των φοιτητών μέσα στο ΑΠΘ η οποία κατέληξε έξω από τη φοιτητική Λέσχη.

Στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα σπουδαστές του ΜΑΣ από κοινού με το ΠΑΜΕ προχώρησαν χθες σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα πρόσθετα χαράτσια που επιβάλλονται σε γονείς και μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων που έχουν να κάνουν με την πληρωμή των βιβλίων των Αγγλικών, την αγορά χαρτιού Α4 και άλλα έξοδα, που έρχονται να επιβαρύνουν την τσέπη της λαϊκής οικογένειας που ήδη δίνει μια περιουσία σε φροντιστήρια! Οπως καταγγέλλει το ΜΑΣ: «Αυτή η πολιτική βρήκε υπερασπιστή στο πρόσωπο του προϊστάμενου του γραφείου Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναπληρωτή προϊστάμενου της Διεύθυνσης, Αργύρη Ζαμανάκη, ο οποίος με ειρωνικό ύφος παρίστανε ότι δεν ξέρει τίποτα για τα προβλήματα και για τα παραπάνω ζητήματα, έλεγε ότι "δεν είμαστε αρμόδιοι για να τον ελέγξουμε" και ότι "αν θέλουμε κάτι να... συμπληρώσουμε μια αίτηση"»!

Μάλιστα το ΜΑΣ καταγγέλλει ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης εμφανίστηκαν και ασφαλίτες, οι οποίοι όμως, όταν έγιναν αντιληπτοί απομακρύνθηκαν, γεγονός επίσης που φανερώνει ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ