Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Μετατροπές σε προγράμματα της ΓΓ Βιομηχανίας

Παρατάσεις και διευρύνσεις δύο προγραμμάτων αποφάσισε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, προκειμένου να επιδείξει έμπρακτα το ανύπαρκτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις μικρές επιχειρήσεις. Στην πράξη, περιορίζει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες χρηματοδότησης αυτών των επιχειρήσεων.

Ετσι, για το πρόγραμμα «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» η κυβέρνηση διευρύνει τους δικαιούχους επιτρέποντας τη συμμετοχή και μεσαίων επιχειρήσεων οποιασδήποτε δραστηριότητας και φυσικών προσώπων από 18 ετών και άνω. Παράλληλα, θα αυξήσει τα ποσοστά δημόσιας χρηματοδότησης στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας, τουλάχιστον κατά 5%, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση. Μετά από αυτή τη μετατροπή, που λειτουργεί απροσχημάτιστα υπέρ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, μειώνει και το ελάχιστο ύψος προϋπολογισμού για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στις 30.000 ευρώ. Τέλος, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 20 του Δεκέμβρη.

Για το πρόγραμμα «Ενδυση και Υπόδηση: Νέες Προοπτικές», αυξάνονται επίσης κατά 5% τα ποσοστά δημόσιας χρηματοδότησης και μειώνεται το ελάχιστο ύψος προϋπολογισμού για τις μεσαίες επιχειρήσεις στις 50.000 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων παρατείνεται μέχρι τις 22 του Νοέμβρη.

Η υποβολή αιτήσεων για τα δύο προγράμματα θα διακοπεί έως την 1η του Οκτώβρη για την προσαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος στα νέα δεδομένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ