Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ - ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ
Συνεχίζουν την κινητοποίηση!

Ούτε από «μαστίγιο» (επίταξη οχημάτων) ούτε κι από «καρότο» (ημίμετρα φορολογικού, ασφαλιστικού και χρηματοδοτικού χαρακτήρα) φαίνεται να κάμπτεται η αγωνιστική διάθεση των μικροϊδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσης, οι οποίοι μπροστά στο φάσμα της οικονομικής καταστροφής που προδιαγράφει γι' αυτούς ο νόμος για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, αναγκάζουν τη συνδικαλιστική τους ηγεσία να ψηφίζει υπέρ της συνέχειας των κινητοποιήσεων.

Στη χτεσινή πανελλαδική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι των μπλόκων ανά την Ελλάδα, που αναδεικνύονται εκ των πραγμάτων στην ηγεσία των απεργιακών κινητοποιήσεων «έδωσαν τον τόνο» για τη συνέχιση του αγώνα με στόχο την κατάργηση του νόμου.

«Οι απεργιακοί αγώνες χρειάζονται "κότσια" και καλή οργάνωση» υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο εκπρόσωπος του μπλόκου των διοδίων της Ελευσίνας, Γ. Πασπάντης και πρόσθεσε πως υπάρχουν οι δυνατότητες να δοθεί «σκληρό μάθημα» στην κυβέρνηση, ενώ ο Χρ. Ντάγκας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελαφρών Φορτηγών, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το συνεπές αγωνιστικό κίνημα των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων, έτσι όπως εκφράζεται στην ΠΑΣΕΒΕ.

Νωρίτερα το πρωί, ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας, προσπάθησε να προδικάσει το αποτέλεσμα της συνέλευσης, με επιστολή του προς τις Ομοσπονδίες, μέσω της οποίας υποσχέθηκε την «απόσβεση» της αξίας της άδειας μέσω φοροαπαλλαγών στα έσοδα, αλλαγή κατηγορίας προς τα πάνω για τους ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται από το επόμενο έτος και μερικές ακόμη νεφελώδεις δεσμεύσεις για «ενισχύσεις» μέσω αναπτυξιακού νόμου και ΕΣΠΑ. Οι προτάσεις απορρίφθηκαν.

Φορτηγά συνεχίζουν να παραμένουν σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου περιμετρικά της Αθήνας, ενώ ομάδες απεργών επιχειρούν αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς στο λιμάνι του Πειραιά, παρεμποδίζοντας την επιβίβαση φορτηγών στα πλοία. Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν χτες το μεσημέρι μεταξύ ομάδας μεταφορέων που περιφρουρούσε την απεργία και αστυνομικών δυνάμεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, επανέλαβε και χτες το γνωστό απειλητικό τροπάρι λέγοντας ότι «υπάρχει νόμος του κράτους», και ότι «όσοι παραβαίνουν τους νόμους έχουν και τις αντίστοιχες συνέπειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ