Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Διευρύνεται το μέτωπο του πολέμου

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Επιδρομή στον εναέριο χώρο του Πακιστάν, στην περιοχή Κουράμ πραγματοποίησαν χτες οι αμερικανο - ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις Πακιστανοί στρατιώτες. Οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις, από την πλευρά τους, ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν «αρκετούς ενόπλους», δικαιολογώντας την επίθεση ως «νόμιμη αυτοάμυνα», υποστηρίζοντας ότι βρέθηκαν «αντιμέτωποι με ομάδες Ταλιμπάν», που ήδη εκτόξευαν ελαφρά πυρά εναντίον τους. Η είδηση στάθηκε αφορμή για την πρόκληση «διπλωματικού επεισοδίου», με το Ισλαμαμπάντ να ανακοινώνει το κλείσιμο του κύριου δρόμου χερσαίου ανεφοδιασμού της περιοχής Κίμπερ, των κατοχικών δυνάμεων, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας.

Οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού τα ελικόπτερα άνοιξαν πυρ εναντίον συνοριακού φυλακίου με πυραύλους και συνέχισαν να σφυροκοπούν την περιοχή για μισή ώρα.

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις σημειώθηκαν μόλις μερικές μέρες μετά τις πολύνεκρες επιδρομές του σαββατοκύριακου, κατά τις οποίες οι κατοχικές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 50 ανθρώπους σε πακιστανικό έδαφος, προκαλώντας την κοινή γνώμη, που είχε σαν αποτέλεσμα και την αντίδραση της πακιστανικής κυβέρνησης, που απείλησε για μελλοντική δράση σε περίπτωση «επιθέσεων στο πακιστανικό έδαφος». Ωστόσο, οι διάφορες δηλώσεις και αντιδράσεις μόνο ως «λεονταρισμοί» μπορούν να αξιολογηθούν, δεδομένου ότι η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ λειτουργεί πάγια στο πλευρό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή, οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν ανακοίνωσαν ότι οκτώ Γερμανοί και δύο Βρετανοί αποτελούν τον πυρήνα της αλ Κάιντα που στοχεύει ευρωπαϊκές πόλεις, σημειώνοντας ωστόσο ότι το σχέδιο είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ένας Βρετανός σκοτώθηκε τις προηγούμενες μέρες σε πυραυλική επίθεση της CIA στο Πακιστάν. Πληροφορίες που ενισχύουν τη λογική της επέκτασης του πολέμου από το Αφγανιστάν στο Πακιστάν. Χαρακτηριστική ήταν και η συνάντηση του επικεφαλής της CIA, Λέον Πανέτα, με τον Πακιστανό αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών, με θέμα τον «καλύτερο συντονισμό για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η επόμενη μέρα της κατοχής στο επίκεντρο της επίσκεψης Κέρι (2013-08-02 00:00:00.0)
«Λάθος» των Αμερικανών η επίθεση του Νοέμβρη (2011-12-23 00:00:00.0)
Δεκάδες νεκροί από αμερικανικές επιθέσεις (2011-03-19 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε αμερικανο - ΝΑΤΟικά φορτηγά (2010-10-05 00:00:00.0)
Επίθεση σε αυτοκινητοπομπή ανεφοδιασμού των κατοχικών (2010-10-02 00:00:00.0)
Ενισχύει την κατοχή η Γαλλία (2008-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ