Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνειδητή απαξίωση καταγγέλλει η ΔΑΣ

Για απαξίωση και διάλυση της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου, με στόχο την ιδιωτικοποίησή της, καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τον τελευταίο μήνα, ελάχιστα απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα λειτουργούν εξαιτίας της ελλιπούς συντήρησης. Οι γειτονιές γεμίζουν σκουπίδια, ανακυκλώσιμα υλικά, ογκώδη αντικείμενα και μπάζα. Επιστρατεύθηκαν τα λίγα οχήματα άλλων υπηρεσιών για να δοθεί κάποια προσωρινή λύση. Στις ελλείψεις ανταλλακτικών και λαδιών, που χρειάζονται για τη συντήρηση των οχημάτων, προστέθηκε και η έλλειψη πετρελαίου κίνησης.

Οι δύο (2) βάρδιες της αποκομιδής έγιναν 18. Οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα δεν ξέρουν τι θα πει σταθερό ωράριο. Ταυτόχρονα, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν έχουν εξοφληθεί τα δεδουλευμένα των δύο τελευταίων μηνών και η διοίκηση του δήμου τους έκοψε αυθαίρετα και την παροχή του 1 λίτρου γάλακτος την ημέρα.

Η ΔΑΣ καταγγέλλει τις πλειοψηφίες του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας που αρνούνται τις προτάσεις της ΔΑΣ για κινητοποιήσεις, αποκαλύπτοντας τη στήριξή τους στην αντεργατική πολιτική της διοίκησης του δήμου.

Καλεί τους εργαζόμενους σε συστράτευση με τη ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ στον αγώνα για ΟΤΑ με αποκλειστικά δημόσιο - κοινωνικό χαρακτήρα, με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που θα προσφέρονται δωρεάν στο λαό, με εργαζόμενους με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ