Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ
Τη Δευτέρα το τελικό σχέδιο

Δεν αρνήθηκε το σφαγιασμό των δαπανών Υγείας και Πρόνοιας στον προϋπολογισμό του 2011 ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στη χτεσινή συνάντησή του με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αλλά παρέπεμψε στο τελικό σχέδιο την ερχόμενη Δευτέρα.

Οπως έγραψε χτες ο «Ρ» στην προχτεσινή σύσκεψη των υπουργών Οικονομίας και Υγείας οριστικοποιήθηκε ότι οι συνολικές δαπάνες για την Υγεία και Πρόνοια δε θα ξεπεράσουν τα 6,15 δισ. ευρώ το 2011, έναντι 6,5 δισ. - προϋπολογισθέντων αρχικώς - και συνέχεια 6,2 δισ. ευρώ μετά την περικοπή κατά 4%. Μάλιστα, ο σφαγιασμός αυτός έρχεται όταν ήδη εκδηλώνονται δυσκολίες ακόμα και μισθών σε ιδρύματα που εποπτεύονται απ' το υπουργείο Υγείας ή διαπιστώνεται ότι για τις εφημερίες του 2010 θα χρειαστούν τουλάχιστον 25 εκ. ευρώ παραπάνω απ' τα 395 εκ. ευρώ που προϋπολογίστηκαν αρχικά.

Η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ περιορίστηκε στη συζήτηση - και τελικά κατέληξαν με τον υπουργό Υγείας σε συμφωνία - για την αλλαγή του εισηγητή στα Συμβούλια Κρίσης Γιατρών (ΣΚΕΙΟΠΝΙ). Στη συνέχεια, στη συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη συζητήθηκε το θέμα των εφημεριών χωρίς να υπάρξει απάντηση για το πώς θα καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ