Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
«Μπλόκο» στους εισπράκτορες της Υγείας

Ταξικά συνδικάτα και αγωνιστικοί φορείς ΕΒΕ, φοιτητών, γυναικών, απέκλεισαν τα ταμεία των εξωτερικών και των απογευματινών ιατρείων στο νοσοκομείο του Ρίου

Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, κανένας άνεργος ή ανασφάλιστος που δεν έχει βιβλιάριο ασθενείας να μη μείνει χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απαίτησαν χτες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της Τοπικής Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ, των Επιτροπών Αγώνα Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και της Ιατρικής Σχολής, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, ταξικών συνδικάτων και μαζικών φορέων που πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων των τακτικών πρωινών ιατρείων και των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε πλατιά εξόρμηση σε νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς, στην οποία ήταν παρών και ο υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Πελετίδης.

Οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές απέκλεισαν τα ταμεία στα τακτικά ιατρεία και έτσι οι ασθενείς έκαναν τις εξετάσεις τους χωρίς να πληρώσουν το 3ευρω εισιτήριο και άλλα χαράτσια στο νοσοκομείο. Ενημέρωσαν τους ασθενείς, επισκέπτες και εργαζόμενους για το χτύπημα που δέχεται το δικαίωμα των λαϊκών οικογενειών στην Υγεία, με την εμπορευματοποίηση και τη λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις. Τους κάλεσαν να εναντιωθούν έμπρακτα στην αντιλαϊκή πολιτική, στην εμπορευματοποίηση της υγείας που προωθεί η κυβέρνηση και να μπουν στον αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα για υγεία δωρεάν για όλο το λαό. Να συγκροτήσουν παντού επιτροπές αγώνα, να αναλάβουν την οργάνωση της πάλης και αντεπίθεσης, αλλά και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων που θα γίνει Πέμπτη 7 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Γεωργίου.

Η κινητοποίηση επαναλήφθηκε το απόγευμα, με αποκλεισμό των ταμείων των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων για περίπου μια ώρα. Ασθενείς και εργαζόμενοι χαιρέτισαν με ενθουσιασμό την κινητοποίηση. Μοναδική «παραφωνία» ορισμένοι μεγαλογιατροί, οι οποίοι αρνήθηκαν να εξετάσουν τους ασθενείς στα απογευματινά ιατρεία, εάν αυτοί δεν πληρώσουν! Και όταν μάλιστα περίμεναν να εξεταστούν άνθρωποι που είχαν έρθει ακόμα και από άλλες πόλεις - το νοσοκομείο εξυπηρετεί τις ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας.

Οι ταξικές δυνάμεις κατήγγειλαν το γεγονός, καλώντας ασθενείς κι εργαζόμενους να παλέψουν, μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία αντίστοιχη των λαϊκών αναγκών. Οπως καταγγέλθηκε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ενώ όλοι οι δημόσιοι αξονικοί τομογράφοι της Πάτρας είναι χαλασμένοι εδώ και τρεις βδομάδες και δε λειτουργούν ο αξονικός τομογράφος στα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία, όπου οι ασθενείς πληρώνουν άγρια χαράτσια, λειτουργούσε κανονικά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ