Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
3ο - 6ο - ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Δεν έχουν κάνει μάθημα από την αρχή της σχολικής χρονιάς!

Νέες κινητοποιήσεις των γονιών. Σχετική Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Με νέα κινητοποίηση που πραγματοποίησαν προχτές το πρωί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 3ου, 6ου και Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας (που συστεγάζονταν στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα) απαίτησαν την άμεση εξεύρεση αιθουσών για να αρχίσουν τα σχολικά μαθήματα οι μαθητές, που διανύουν την τρίτη βδομάδα χωρίς μάθημα, αφότου τα κτίρια των σχολείων τους κρίθηκαν ακατάλληλα που χρήζουν άμεσων επισκευαστικών εργασιών.

Να σημειωθεί ότι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν απορρίψει τη λειτουργία απογευματινών μαθημάτων που αρχικά πρότεινε η Νομαρχία Εύβοιας και απαιτούν την προσωρινή ενοικίαση κατάλληλου χώρου για τη στέγαση των μαθητών.

Στο μεταξύ, η Νομαρχία Εύβοιας από την πλευρά της πρότεινε την τοποθέτηση κοντέινερ σε εγκαταλειμμένο στρατόπεδο και προχωράει στη διαμόρφωση του χώρου.

Στην προχτεσινή συγκέντρωση και πορεία παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σοφία Ντούρου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης, Βαγγέλης Σταματούκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκιδέων και Μαρία Φουρλή, υποψήφια Δήμαρχος Διρφύων - Μεσαππίων.

Από το 2008 ήταν γνωστό το πρόβλημα!

Τις τεράστιες ευθύνες κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (αρμόδιου υπουργείου), Νομαρχίας και Δήμου Χαλκιδέων αναδεικνύει έγγραφο του ΟΣΚ ΑΕ με ημερομηνία 18 Ιούλη 2008, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Εύβοιας, σε μια προσπάθεια να αποσείσει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής. Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι το πρόβλημα του σχολικού συγκροτήματος ήταν γνωστό από τότε, αλλά δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες. Συγκεκριμένα ο ΟΣΚ ΑΕ με τα αρ. 898/1-2-2008 και 16788/27-08-2008 έγγραφα ενημέρωνε ότι κλιμάκιο μηχανικών του Οργανισμού, μετά από αυτοψία στα κτίρια του 3ου και 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας, επισήμανε την ανάγκη επιπλέον ενίσχυσης στατικής επάρκειας, με χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ ΑΕ και ανέμενε απόφαση νομαρχιακού συμβούλου (που ποτέ δεν πάρθηκε).

Επίσης, το σημαντικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για 500 και πλέον μαθητές, είχε φέρει με Ερώτησή της στη Βουλή (από το 2009) η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Χτες, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος (που είναι και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας), Γιάννης Γκιόκας και Γιάννης Πρωτούλης κατέθεσαν νέα Ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, σύγχρονες και ασφαλείς, που θα καλύπτουν τις ανάγκες και των τριών σχολείων, αλλά και άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης των μαθητών μέχρι να φτιαχτούν νέα σχολεία.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΝΣ Εύβοιας της ΚΝΕ, που καλεί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν τον αγώνα τους, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ευθύνη του κράτους να βρει άμεσα ασφαλή στέγη για τους μαθητές του 3ου, 6ου και Εσπερινού Γυμνασίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ