Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Φανερώνουν το μεγαλύτερο φόβο τους»

Καταγγελία της Νομαρχιακής Οργάνωσης Κοζάνης της ΚΝΕ για κρούσματα αντικομμουνισμού στη Σιάτιστα

Τις πρακτικές τρομοκράτησης και ωμού αντικομμουνισμού στα σχολεία, που εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά, καταγγέλλει η Νομαρχιακή Οργάνωση Κοζάνης της ΚΝΕ, με αφορμή δύο περιστατικά που σημειώθηκαν σε σχολεία της Σιάτιστας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία: Στο Γυμνάσιο Σιάτιστας κατά τη διάρκεια του μαθήματος των γερμανικών η καθηγήτρια αναφερόμενη στο σύστημα που είχε η Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία είπε μεταξύ άλλων: «Η Ανατολική Γερμανία είχε κομμουνισμό δηλαδή κάτι σαν την χούντα». Στο Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σιάτιστας, η διεύθυνση επιχείρησε να εξαφανίσει από το σχολείο με κάθε τρόπο ανακοινώσεις της ΚΝΕ (είχε προηγηθεί εξόρμηση της οργάνωσης στο σχολείο), στη λογική ...«έξω τα φυλλάδια των κομμάτων από τα σχολεία»! Ομως, όταν μιλούν για κόμμα εννοούν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, αφού η πολιτική των άλλων κομμάτων περνά καθημερινά μέσα από τα βιβλία και τη γενικότερη διδασκαλία, σχολιάζει η ΚΝΕ.

«Η άρχουσα τάξη και τα κόμματά της αποσιωπούν και διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Αξιοποιούν τον αντικομμουνισμό που έχει γίνει επίσημη πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με σκοπό να κάνουν τα πάντα ώστε να εμποδίσουν η αγανάκτηση του λαού να γίνει οργανωμένος και συνειδητός αγώνας για την αλλαγή της τάξης στην εξουσία. Τους φοβίζει η δύναμη του λαού, τους φοβίζει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιούν την τρομοκρατία και τον αντικομμουνισμό», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΟ Κοζάνης της ΚΝΕ.

Ξεκαθαρίζει ότι «τέτοιες πρακτικές δεν τρομοκρατούν το νεολαιίστικο και το λαϊκό κίνημα, τους νέους κομμουνιστές, αλλά αντίθετα εντείνουν τη δράση τους, στην κατεύθυνση της ανυπακοής και απειθαρχίας, ώστε να ξεφορτωθεί ο λαός τους εκμεταλλευτές του.

Ο αντικομμουνισμός δεν αφορά μόνο τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στόχο έχει όλο το λαό, κάθε φωνή που αμφισβητεί τον καπιταλιστικό μονόδρομο, κάθε διεκδίκηση.

Στην προσπάθειά τους να φοβίσουν, φανερώνουν το μεγαλύτερο φόβο τους μπροστά στην ιδέα ότι η νεολαία μαζί με το λαό θα ξεσηκωθεί, θα πει δεν πάει άλλο με τη ζωή που βιώνουν οι νέοι σήμερα και θα βγει στον αγώνα για τα δικαιώματά της στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή», τονίζει.

Η ΚΝΕ καλεί όλους τους μαθητές, τους γονείς τους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να είναι μαζί με το δίκιο του λαού και όχι των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες, να δυναμώσουν την πάλη τους για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ