Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χριστούγεννα με βιβλίο... παιδιά

Οι γιορτές πλησιάζουν. Τα σχολεία κλείνουν. Καιρός και για εξωσχολικά βιβλία... παιδιά. καιρός και για «δώρα» που «μένουν» για πάντα στο μυαλό και την καρδιά. Ιδού, λοιπόν, μερικά παιδικά βιβλιοδώρα:

- Ολα μα όλα τα βιβλία των εκδόσεων «Σίγμα». Και η εξαίρετη σειρά της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας και η σειρά «Τα δέκα ωραιότερα παραδοσιακά μας παραμύθια», (κείμενο Μενέλαος Στεφανίδης - ζωγραφιές Φωτεινή Στεφανίδη).

- Τα καινούρια των εκδόσεων Πατάκη: Κίρα Σίνου «Ριμπετσάλ (Αυτός που μετρούσε τα ραπάνια)» (εικονογράφηση Ερση Σπαθοπούλου, για 8 ετών και πάνω). Νικολάους Πίπερ «Ο Φέλιξ και το αγαπημένο χρήμα» (μετάφραση Ελένη Ζορόση, 12 ετών και πάνω). Λουί Σέιτσαρ «Τρύπες» (μετάφραση Αννα Γκέρτσον - Σαρρή, 12 ετών και πάνω). Ντέιβιντ Αλμοντ «Κάτι... σαν άγγελος» (μετάφραση Μαρία Κονδήλη, για εφήβους), Χέρμπι Μπρέιναν «Ιντερνετ (καλώς ήρθες στον κόσμο μου)» (μετάφραση Αφροδίτη Κτενά, εισαγωγή των παιδιών στο Ιντερνετ). Το χριστουγεννιάτικο παραμύθι (για παιδιά) του Ντανιέλε Βιντερχάγκερ «Συνέβη κάπου κάποτε» (απόδοση Μαρία Αγγελίδου), Γκίλμπερτ Ντελαχάγιε - Μαρσέλ Μαρλιέ «Η Μαρίλη και η νύχτα των Χριστουγέννων». Τις 4 «φεγγαροϊστορίες» της Βούλας Μάστορη «Στον έβδομο ουρανό», «Στα χέρια του μάγου», «Χάθηκαν οι φεγγαρακτίνες» και «Το φεγγαράκι είναι τιμωρία». Το παραμύθι της Σώτης Τριανταφύλλου «Η Μαριόν στ' ασημένια νησιά και στα κόκκινα δάση», με μαυρόασπρες ζωγραφιές του Τάσου Μισούρα. Το βιβλιαράκι του Νίκολα Σμι «Η πρώτη μου ιστορία των Χριστουγέννων» (για νήπια, με χοντρό χαρτόνι οι σελίδες).

- Τα «Ελληνικά Γράμματα» έβγαλαν τα παραμύθια: Ζωή Σκαλίδη - Φωτεινή Τσάμπρα «Το σκουριασμένο έλκηθρο της Πρωτοχρονιάς» (ζωγραφιές Ερζα Κούσελε - Αλεξοπούλου). Μαρία Βελέτα - Βασιλειάδου «Το ανιψάκι του Αϊ - Βασίλη» (εικονογράφηση Λήδα Βαρβαρούση). Κατερίνα Αναγνώστου «Ο Αϊ - Βασίλης θα βρει το δρόμο του» (εικονογράφηση Φούλη Μητσιάλη). Το βιβλιαράκι της Σοφίας Μαντουβάλου «Ερωτευμένος ο καινούργιος χρόνος» (εικόνες Αντρέας Καράμπελας, για εφήβους και νέους).

- Η «Αγκυρα» κυκλοφόρησε τα παραμύθια: Σαμ Μακ Μπράτνεϊ «Το καλόκαρδο τερατάκι» (εικόνες Πολ Ες, για νήπια). Καρολάιν Πίτσερ «Μήπως είσαι η Ανοιξη;» (εικόνες Κλιφ Ράιτ, για νήπια). Ενα αγγλικό λεξικό με τις λέξεις και στα ελληνικά, με όμορφες εικονίτσες, για μικρά που πρωτομαθαίνουν αγγλικά. Το μυθιστόρημα για εφήβους της Μαρίας Λαμπαδαρίδου - Πόθου «Είμαι ένα άστρο που κλαίει μονάχο». Το μυθιστόρημα για εφήβους της Κάθριν Πάτερσον «Η τρομερή Γκίλυ».

- Οι εκδόσεις Ε. Ρώσση κυκλοφόρησαν το παραμύθι των Μάρτιν Γουάντελ - Τζένιφερ Ιτσους «Η πλατιά μεγάλη θάλασσα» (μετάφραση Λίτσα Ψαραύτη). Στην εξαιρετική σειρά «Παίζω με πίνακες ζωγραφικής» το βιβλίο - παζλ «Τρόφιμα» (πέντε παζλ με 12 κομμάτια το καθένα, που εικονίζουν πίνακες μεγάλων ζωγράφων με θέμα το φαγητό).

- Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων κυκλοφόρησε ένα όμορφο ποιητικό βιβλίο για παιδιά της Γιώτας Παρθενίου με τίτλο «Μη κρύβεσαι θα σε βρω».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Το Βιβλιόδεντρο» της Ζωής Βαλάση (2015-03-21 00:00:00.0)
ΠΑΙΔΙΚΑ (2008-12-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-02-02 00:00:00.0)
Γιορτές με παραμύθια (2006-12-28 00:00:00.0)
Νέες Εκδόσεις (2003-05-31 00:00:00.0)
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (2000-11-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ