Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Χωρίς νέους καθηγητές τα ΤΕΙ!

Αναστέλλονται οι προκηρύξεις θέσεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού στα ΤΕΙ λόγω ...μνημονίου

Διογκώνονται οι, ήδη, μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΤΕΙ της χώρας, που μαζί με άλλα προβλήματα δημιουργούν μια εικόνα διάλυσης στα ιδρύματα, με πρώτα θύματα τους σπουδαστές! Η «οικονομική κατάσταση της χώρας» και «οι προβλέψεις του μνημονίου» είναι το άλλοθι της κυβέρνησης για περικοπές κονδυλίων. Τους παραπάνω «λόγους» επικαλείται και ο υφυπουργός Παιδείας, Ι. Πανάρετος, στην ενημερωτική εγκύκλιο στους προέδρους των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ για την αναστολή των διαδικασιών προκήρυξης νέων θέσεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΠ), των διαδικασιών συγκρότησης εκλεκτορικών σωμάτων για την πλήρωση θέσεων και των διορισμών που δεν έχουν πίστωση απ' το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Συγκεκριμένα, στην ενημερωτική εγκύκλιο αναφέρεται ότι «η διαδικασία προκήρυξης θέσεων του τετραετούς προγραμματισμού ή όσων κενώνονται από οποιαδήποτε αιτία (παραίτηση, συνταξιοδότηση κλπ.) ή όσων κηρύσσονται άγονες, είτε βρίσκονται στο δεύτερο στάδιο έγκρισης προκήρυξης, αναστέλλεται». Μόνη εξαίρεση είναι οι προκηρύξεις θέσεων που αφορούν την εξέλιξη του ΕΠ.

Επίσης, αναστέλλεται «η διαδικασία συγκρότησης εκλεκτορικών σωμάτων που αφορά την πλήρωση θέσεων ΕΠ, είτε πραγματοποιείται από το υπουργείο, είτε από τα ιδρύματα». Εξαίρεση είναι μόνο οι αποφάσεις των εκλεκτορικών σωμάτων για την εξέλιξη, μονιμοποίηση, μετάκληση (με μεταφορά πίστωσης θέσης) ή μετατροπή προσωποπαγούς θέσης σε τακτική θέση μελών ΕΠ. Τέλος, αναστέλλεται και η «ολοκλήρωση της διαδικασίας των υποθέσεων που αφορούν την πλήρωση νέων θέσεων ΕΠ και δεν έχουν εγγραφή πίστωσης απ' από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Αυτά πρακτικά σημαίνουν ότι όποιος φεύγει δε θα αναπληρώνεται και ότι καμιά νέα πρόσληψη δε γίνεται, ανεξάρτητα από το τι υπαγορεύουν οι ανάγκες των ιδρυμάτων. Αν συνυπολογίσουμε ότι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στα ιδρύματα είναι μόλις ένα 30% του εκπαιδευτικού προσωπικού και οι έκτακτοι (ωρομίσθιοι) φτάνουν το 70%, η πολιτική παγώματος των προσλήψεων φέρνει τα ιδρύματα σε ακόμα δεινότερη θέση.

Στον «αέρα» οι σπουδαστές στα Γρεβενά!

Στο μεταξύ, οι σπουδαστές του παραρτήματος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στα Γρεβενά, βρίσκονται «στον αέρα». Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΤΕΙ, ο πρόεδρός του είναι «αποφασισμένος να προχωρήσει στο κλείσιμο των τριών τμημάτων», λόγω πλήρους έλλειψης διοικητικού προσωπικού. Τα τρία τμήματα των Γρεβενών έχουν 1.000 σπουδαστές (μαζί με τους πρωτοετείς) και «δε διαθέτει κανένα διοικητικό υπάλληλο (μόνιμο ή με σύμβαση)»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ