Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Ξεκινούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Η αρχή την Πέμπτη 7 Οκτώβρη με συγκέντρωση στις 10 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά

Από παλιότερη κινητοποίηση σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού
Από παλιότερη κινητοποίηση σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού
Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι σπουδαστές στις Ακακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) Μηχανικών, αντιδρώντας στην υπονόμευση και υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης από την αντιλαϊκή πολιτική, που έχει στόχο την ιδιωτικοποίησή της ώστε να «παράγονται φτηνοί και πειθήνιοι» ναυτεργάτες για το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 7 Οκτώβρη, με συγκέντρωση στις 10 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό. Μετά τη συγκέντρωση θα γίνουν παρεμβάσεις στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και στην Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Η απόφαση για την αγωνιστική κινητοποίηση της Πέμπτης πάρθηκε χτες το μεσημέρι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΠΕΜΕΝ με τη συμμετοχή του Συντονιστικού του ΚΕΣΕΝ Μηχανικών και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σπουδαστών ΑΕΝ Ασπροπύργου, που συγκροτήθηκε πρόσφατα και ήδη αναπτύσσει πλούσια δραστηριότητα στην ΑΕΝ - χτες το πρωί έγινε περιοδεία και εξόρμηση στα τμήματα - για την αγωνιστική συσπείρωση των σπουδαστών.

Οι εφοπλιστές εκβιάζουν με τα υποχρεωτικά ταξίδια

Πέρα από την μεγάλη έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού και τις ρημαγμένες υποδομές, οι σπουδαστές των ΑΕΝ καλούνται να αντιμετωπίσουν και την άρνηση των ναυτιλιακών εταιρειών να τους ναυτολογήσουν προκειμένου να κάνουν τα δύο υποχρεωτικά 6μηνα εκπαιδευτικά ταξίδια. Χωρίς τα εκπαιδευτικά ταξίδια, οι σπουδαστές δεν μπορούν να πάρουν πτυχίο. Οι εφοπλιστές για να εξασφαλίσουν τη ναυτολόγηση των σπουδαστών, αξιώνουν να επιδοτούνται για το σύνολο των εκπαιδευτικών ταξιδιών και όχι μόνο για το πρώτο όπως ισχύει σήμερα.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των σπουδαστών στις ΑΕΝ εκφράζει με ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, που μεταξύ άλλων σημειώνει: «Είμαστε αλληλέγγυοι στην επιτροπή αγώνα που φτιάχτηκε από τους σπουδαστές στις ΑΕΝ που βλέπουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, που από την πρώτη στιγμή έρχονται αντιμέτωποι με τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν, τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τους κόβουν και την εύρεση των εκπαιδευτικών ταξιδιών.

Την ίδια ώρα οι εφοπλιστές πλουτίζουν και απαιτούν ζεστό χρήμα από το σύνολο των εκπαιδευτικών ταξιδιών των σπουδαστών, με αποτέλεσμα εκατοντάδες να είναι στον αέρα, να μη βρίσκουν μπάρκο, να κινδυνεύουν με διαγραφή από τη σχολή».

«Κανείς να μη μείνει απαθής», επισημαίνει το ΜΑΣ και καταλήγει: «Κοινή πάλη εργατών, σπουδαστών-φοιτητών, μικρομεσαίων αγροτών και μαγαζατόρων, οργάνωση από τα κάτω, πολιτικοποιημένος αγώνας για δωρεάν μόρφωση, δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Αυτή είναι η μόνη απάντηση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μακροχρόνια απαίτηση των εφοπλιστών η ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (2024-07-16 00:00:00.0)
Κάλεσμα προς τους σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (2019-10-16 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη διάλυση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης (2012-01-27 00:00:00.0)
Καμία θυσία για τα κέρδη των εφοπλιστών (2010-10-08 00:00:00.0)
«Κοροϊδία και εμπαιγμός» (2010-10-06 00:00:00.0)
Ενότητα στο δρόμο του αγώνα (2003-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ