Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ
Καταγγέλλει τη διάλυση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετεκπαιδευόμενοι μηχανικοί του Εμπορικού Ναυτικού, ανέδειξε η έναρξη του νέου κύκλου μαθημάτων στο ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών.

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΜΕΝ, «οι τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή έχει ως αποτέλεσμα μηχανικοί να γράφονται μήνες πριν για να παρακολουθήσουν κύκλο μαθημάτων στο ΚΕΣΕΝ, ξεμπαρκάρουν, και μετά τους ενημερώνουν, ότι είναι υπεράριθμοι, τους αποκλείουν, τινάζοντας στον αέρα τον προγραμματισμό τους και τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό».

Χαρακτηριστικά επισημαίνει: «έχουν δημιουργηθεί και τμήματα μέχρι 47 ατόμων. Με τις συνθήκες που επικρατούν για να παρακολουθήσει συνάδελφος Μηχανικός ένα κύκλο Μαθημάτων στο ΚΕΣΕΝ θα πρέπει να είναι ξέμπαρκος πάνω από 6 μήνες».

Επίσης σε περιοδεία που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα στον Οίκο Ναύτη και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Χίο, μέλη της Διοίκησης της ΠΕΜΕΝ διαπίστωσαν πως στην ΑΕΝ, η κατάργηση της σίτισης, όπως στις υπόλοιπες ΑΕΝ, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους σπουδαστές και στις οικογένειές τους και πως η πλειοψηφία του εκπαιδευτικού προσωπικού είναι ωρομίσθιοι.

Στον Οίκο Ναύτη οι ασφαλισμένοι συγκεντρώνονται από τα μεσάνυχτα για να εξυπηρετηθούν, από τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και υπαλληλικό προσωπικό, συγκεκριμένα υπάρχουν δύο γιατροί και τέσσερις υπάλληλοι για την εξυπηρέτηση 13.000 ασφαλισμένων, οι οποίοι γίνονται πολλαπλάσιοι τη θερινή περίοδο.

«Η κυβέρνηση, το ΥΠΑΑΝ, σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΜΕΝ, έχουν τεράστιες ευθύνες, τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής τους πολιτικής διαμορφώνουν και στη Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση οξυμένα προβλήματα σε βάρος των ναυτεργατών, ενώ ταυτόχρονα μέσα από την διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στις ΑΕΝ και στο ΚΕΣΕΝ προωθούν την ιδιωτικοποίησή τους».

Παράλληλα απαιτεί «την απορρόφηση του συνόλου των μηχανικών που τους απέκλεισαν, να μην χαθεί καθόλου χρόνος σε βάρος των συναδέλφων με την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού και την δημιουργία νέων τμημάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ