Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«COCA - COLA»
Καθολική συμμετοχή στην απεργία

Νέες κινητοποιήσεις και σήμερα

Με καθολική συμμετοχή στη χθεσινή 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΕΠ στα εργοστάσια της «COCA COLA», οι εργαζόμενοι συνέχισαν τον αγώνα τους και απαίτησαν προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών που προέκυψαν από τις εθελούσιες εξόδους και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των εμφιαλωμένων ποτών με συμμετοχή στη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΕΠ για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου και με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στο εργοστάσιο της «Coca - Cola» στη Θεσσαλονίκη. Στο πλευρό τους βρέθηκαν στελέχη του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές ταξικών σωματείων άλλων κλάδων.

Σήμερα οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με 4ωρες στάσεις εργασίας και κλιμακώνουν με νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Η εργοδοσία αρνείται να μπει στο διάλογο για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, ενώ στο μεταξύ έχει μειώσει το προσωπικό κατά 10-15% μέσω οικειοθελών αποχωρήσεων και συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων. Ταυτόχρονα, διαδίδει ότι θα μεταφέρει τμήματα του εργοστασίου στη Βουλγαρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ