Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕΒΕ»
Νίπτει τας χείρας της η κυβέρνηση

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή η Ερώτηση του ΚΚΕ

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου η κυβέρνηση «νίπτει τας χείρας της» για τα προβλήματα των εργαζομένων στην επιχείρηση «Αριάδνη ΑΕΒΕ» στο Ηράκλειο Κρήτης, όπως κάνει και για τα προβλήματα όλων των εργαζομένων της χώρας, αφού πρώτα φρόντισε να νομοθετήσει ένα ολόκληρο αντεργατικό οπλοστάσιο.

Το θέμα έφερε χθες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος, καταγγέλλοντας ότι η εργοδοσία έχει ξεκινήσει μια πρωτοφανή επίθεση κατά των εργαζομένων αφού τους δίνει άδεια άνευ αποδοχών, απολύει εργαζόμενους, μειώνει τους μισθούς σε 240 έως 400 ευρώ και όλα αυτά παρά το ότι είχε τζίρο τα τελευταία χρόνια μέχρι και 200 εκατομμύρια ευρώ. Τόνισε ότι ο αγώνας που κάνουν οι εργαζόμενοι είναι δίκαιος και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να αναιρεθούν αυτές οι αντεργατικές επιλογές.

Στην απάντησή του, ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτσούκος είπε ότι οι υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο έκαναν παρέμβαση για να διασφαλιστεί η καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και να γίνει τριμερής. Οι υπηρεσίες μας, ανέφερε, αποδέχθηκαν τις καταγγελίες των εργαζόμενων ότι με πανομοιότυπες υπεύθυνες δηλώσεις αναγκάστηκαν να αποδεχθούν τα αντεργατικά μέτρα υπό το φόβο της απόλυσης και ο σχετικός φάκελος έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

Κατά τον υφυπουργό, η εν λόγω επιχείρηση έχει δραστηριότητα σε όλη την Κρήτη, έχει συνεταίρους μικρούς μαγαζάτορες και μπακάλικα και έχει αναπτύξει ένα δίκτυο για να τους εξυπηρετεί και να τους τροφοδοτεί με προϊόντα για να ανταγωνιστεί τις μεγάλες αλυσίδες. Επίσης ότι πρόκειται για εταιρεία «Λαϊκής Βάσης» που «δεν έχει συγκροτηθεί για να έχει κέρδη και να τα παίρνει ένας κεφαλαιοκράτης».

Η προσέγγιση που κάνει η κυβέρνηση είναι απαράδεκτη είπε στην παρέμβασή του ο Γ. Μαυρίκος, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε τζίρο 200 εκατομμύρια πριν από ένα χρόνια και έχει δίκτυο 150 υποκαταστημάτων στην περιοχή. Σε καμία περίπτωση, τόνισε, δεν μπορούμε να δεχθούμε τις λογικές της κυβέρνησης να μειωθούν οι μισθοί από τα 700 στα 240 ευρώ το μήνα, τη διήμερη απασχόληση και τη μερική απασχόληση. Αυτά, συνέχισε, είναι απαράδεκτα και εμείς ζητάμε να εφαρμοστούν οι συλλογικές συμβάσεις και να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση, είπε, ακολουθεί και εδώ την τακτική του Πόντιου Πιλάτου, όπως κάνει στη «Χαλυβουργία» στηρίζοντας στην ουσία τον ιδιοκτήτη Μάνεση, στο ΑΛΤΕΡ, στο εργοστάσιο του Λουκίσα στο Περιστέρι, στα τρόφιμα και αλλού.

Στηρίζουμε, συνέχισε, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «Αριάδνης» και καλούμε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στο Νομό Ηρακλείου να συνεχίσει να εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους.

Συνεχίζουν τον αγώνα

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στην «ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕΒΕ» συνεχίζουν τον αγώνα τους, απορρίπτοντας την απαράδεκτη πρόταση που κατέθεσαν στελέχη της ΠΑΣΚΕ για την απόλυσή τους με μισή αποζημίωση. Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η σωματειακή επιτροπή, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι της εταιρείας τόνισαν ότι κανείς δεν μπορεί να ζήσει μια οικογένεια με μισθό από 250 έως 450 ευρώ, έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσει καθημερινές υποχρεώσεις και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ