Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ - ΔΗΠΑΚ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Να δυναμώσουμε το κοινό μέτωπο με τους ασθενείς

Οσοι θέλουν να στρέψουν τους εργαζόμενους των νοσοκομείων ενάντια στις ανάγκες των ασθενών αποδυναμώνουν την πάλη για την Υγεία που έχει ανάγκη ο λαός

Την επικίνδυνη αντίληψη που λέει πως «με μισθούς πείνας αρνούμαστε να εξετάσουμε ασθενείς» καλλιεργούν μεθοδικά στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» οι παρατάξεις Ενωτική Πρωτοβουλία (σ.σ. στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Στην προχτεσινή Γενική Συνέλευση του νοσοκομείου οι εν λόγω παρατάξεις πρότειναν σαν απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που μειώνει τους μισθούς, να ...«τιμωρούνται» οι ασθενείς και, συγκεκριμένα, να γίνεται καθημερινά ολοήμερη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων με κλείσιμο της πύλης του νοσοκομείου και να μη γίνει η εφημερία του ερχόμενου Σαββάτου. Με μικρή πλειοψηφία κατάφεραν να περάσει η παραπάνω πρόταση.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο από την πρώτη στιγμή απέρριψαν αυτή την αντίληψη και τόνισαν - όπως σημειώνεται και σε κοινή ανακοίνωση της ΕΣΑΚ και της ΔΗΠΑΚ - ότι τέτοιες μορφές δράσης, «αντί να χτυπήσουν τους υπαίτιους, στρέφονται κατά των συμμάχων μας, των ασθενών δηλαδή, που έρχονται σε μας την ώρα της ανάγκης τους για να βρουν περίθαλψη. Η επιμονή τους αυτή προάγει τον κοινωνικό αυτοματισμό, ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης εμφανίζοντας τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς σαν κάποιους που δεν διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία του λαού». Αν, για παράδειγμα, το Σάββατο πάει κάποιος που μένει κοντά στον «Ευαγγελισμό» με πρόβλημα υγείας θα σταλεί στο «Αττικόν» ή στο «Σισμανόγλειο»; Ακόμη και αν δεν εφημερεύει ο «Ευαγγελισμός», είναι αναγκαίο να τον δεχτεί. Πολύ περισσότερο που ο «Ευαγγελισμός» έχει τμήματα, όπως το νευροχειρουργικό, που δεν υπάρχει στα άλλα νοσοκομεία που εφημερεύουν μαζί του.

Ετσι, χτες, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με μαζική εξόρμηση στο νοσοκομείο ξεκαθάρισαν: Δε θα εμποδίσουμε κανέναν ασθενή να πάρει την περίθαλψη που έχει ανάγκη είτε σε γενική εφημερία, είτε στα τακτικά ιατρεία. Ταυτόχρονα, άνοιξαν τα ταμεία του νοσοκομείου και κανείς δεν πλήρωνε το 5ευρω χαράτσι. Ανάμεσα σε άλλα το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του νοσοκομείου σε: Καθημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα Επείγοντα με αποκλεισμό των ταμείων - πρωινών κι απογευματινών. «Aυτό "πονάει" τη διοίκηση και το υπουργείο, αυτό μας ενώνει με τον άνεργο, συνταξιούχο, εργαζόμενο, νέο που έρχεται στο νοσοκομείο». Πανελλαδική πανεργατική απεργία το Φλεβάρη κ.ά.

Κάλεσμα για κοινή πάλη στα Γιάννενα

Κοινή πάλη και δράση απέναντι στη βαθιά ταξική πολιτική που καταδικάζει και τους εργαζόμενους στην Υγεία σε μισθούς εξαθλίωσης, σε εφεδρείες και απολύσεις και μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα στερώντας από χιλιάδες ανασφάλιστους, άνεργους αλλά και ασφαλισμένους την πρόσβαση σε Υγεία, Πρόνοια και φάρμακα ήταν το μήνυμα και της χτεσινής κινητοποίησης του ΠΑΜΕ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Μπροστά από τα εξωτερικά ιατρεία προβλήθηκε στο πανό, ακούστηκε από το μεγάφωνο το αγωνιστικό κάλεσμα για «αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας». Κάλεσαν τους υγειονομικούς να μη δεχθούν τη ληστεία του λαού από το κράτος και τους εμπόρους της Υγείας. Τους ασθενείς να απαιτήσουν να μη γίνει καμία περικοπή, καμία πληρωμή για εξετάσεις - φάρμακα - νοσήλια. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την πολιτική που βγάζει από τον ανθρώπινο πόνο επιχειρηματικά κέρδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ