Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανάγκη για κοινή δράση όλων των εργαζομένων

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣΥ

Η ανάγκη κοινής δράσης και συντονισμού των εργαζομένων στα ΜΜΕ με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα μπροστά στις αντεργατικές επιδιώξεις της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, το δραστικό «κούρεμα» όλων των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων μέσω των ομολόγων, αναδείχθηκε στη χτεσινή συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με την ΠΟΕΣΥ.

Το ερχόμενο διάστημα η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δραστική μείωση πάνω από 50%, των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζόμενων στον Τύπο και τα ΜΜΕ, τα οποία σήμερα ανέρχονται σε περίπου 2 δισ. ευρώ.

Ο Σπύρος Χαλβατζής, αμέσως μετά τη συνάντηση, τόνισε ότι «η επίθεση που γίνεται σήμερα συνολικά στην εργατική τάξη, σε όλους τους εργαζόμενους, μπορεί και πρέπει να ανακοπεί, να αναχαιτιστεί με τη συνολική δραστηριότητα όλων των εργαζομένων ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου αλλά και της ΕΕ, των μονοπωλίων και της τρόικας. Οι εργαζόμενοι στον Τύπο, στα ΜΜΕ σε συντονισμό, σε κοινή δράση με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, θα πρέπει και με τους συνταξιούχους, να βάλουν πλάτη, να κινητοποιηθούν, να παλέψουν ενάντια σε αυτές τις αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές. Το ΚΚΕ θα στηρίξει αυτούς τους αγώνες».

Ο Γιώργος Σαββίδης, πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, σημείωσε ότι «η τρόικα με το κούρεμα έχει βάλει στόχο της μαζί με τα Ταμεία όλων των άλλων εργαζομένων να κουτσουρέψει, να εξαφανίσει, να διαλύσει τα Ταμεία των εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ», ενώ ο Κώστας Τσουπαρόπουλος πρόεδρος του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, ζήτησε τη συμπαράσταση και στήριξη του ΚΚΕ για να μην προχωρήσει ο αφανισμός του Ταμείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ