Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ»
Οι εξελίξεις δε χωρούν κανέναν εφησυχασμό

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Τις αρνητικές εξελίξεις που διαφαίνονται για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και τους καλεί να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να παλέψουν από κοινού με το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο ενάντια στη σφοδρή λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων κυβέρνησης, εργοδοσίας, τρόικας.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, αρκετοί εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες στο Σύλλογο για την κατάσταση που υπάρχει στα καταστήματα. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν «έλλειψη εμπορευμάτων από τις κεντρικές αποθήκες, μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών, διαμαρτυρία προμηθευτών για μεγάλες οφειλές από την εταιρεία, απολύσεις εργαζομένων και παράλληλα κάλεσμα από την εταιρεία προς τους εργαζόμενους με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας που πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση, να υποβάλουν αίτηση οικειοθελούς αποχώρησης».

Με δεδομένες τις εξελίξεις στο εμπόριο, υπογραμμίζει ο Σύλλογος, την όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ των Ομίλων σούπερ μάρκετ, για το ποιος θα επικρατήσει και θα μονοπωλήσει την αγορά, τις πτωχεύσεις εταιρειών που οδηγούν κατά εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία, τις εξαγορές ή συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας τους, δε χωρά κανένας εφησυχασμός από τους εργαζομένους.

Βέβαια, η εργοδοσία έχει φροντίσει στην επιχείρηση να στήσει εργοδοτικό σωματείο και είναι σίγουρο, σημειώνει ο σύλλογος, «πως σε περίπτωση που η εταιρεία δρομολογήσει εξελίξεις, το συγκεκριμένο σωματείο, ως δεξί χέρι του εργοδότη, θα προσπαθήσει να σας εφησυχάσει, να σας απομονώσει από τον υπόλοιπο κλάδο, να σας οδηγήσει σε νομικούς δρόμους, ακίνδυνους για τον εργοδότη. Υπάρχει αντίστοιχη εμπειρία από το εργοδοτικό σωματείο στα σούπερ μάρκετ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» το οποίο υπό την καθοδήγηση και του εργοδότη και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων μέχρι λίγο πριν κηρύξει πτώχευση το ΑΤΛΑΝΤΙΚ καθησύχαζε τους εργαζόμενους και τους απέτρεπε από αγωνιστικές κινητοποιήσεις».

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση στο κλαδικό τους σωματείο. «Εμπιστευτείτε το δικό σας σωματείο, το σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το σωματείο που καθοδηγείται από τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι από τις ανάγκες της εργοδοσίας και του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ