Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»
Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της Τεχνικής Υπηρεσίας

Την αντίθεσή τους στην εκχώρηση των εργασιών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου σε ιδιώτη διαδήλωσαν αποφασιστικά και χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διοίκησης του Νοσοκομείου όπου συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο. Προχτές, είχαν πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 7-10 πμ και μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την επόμενη βδομάδα. Ηδη για τη Δευτέρα έχουν ανακοινώσει νέα στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις ΔΥΠΕ στην Αριστοτέλους.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου να αποσύρει - να ακυρώσει το διαγωνισμό που προκήρυξε για την ανάθεση των εργασιών της Τεχνικής Υπηρεσίας σε εργολάβο, γιατί όπως σημειώνουν με τον τρόπο αυτό προχωρά παραπέρα η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της δημόσιας Υγείας.

Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2011 κατάφεραν και πάλι αγωνιστικά να αναγκάσουν τη διοίκηση να ακυρώσει το διαγωνισμό που είχε προκηρύξει για την παράδοση σε ιδιώτη της υπηρεσίας του τηλεφωνικού κέντρου για τα ραντεβού των ασθενών.

Στο πλευρό των εργαζομένων, στο χώρο του Νοσοκομείου βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου. Τους κάλεσε να συστρατευθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να αντιπαρατεθούν συνολικά με την πολιτική της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου, σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων και των κομμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ