Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέες μεθοδεύσεις εναντίον εργαζόμενης μάνας

Καταγγελία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα της εργοδοτικής ασυδοσίας και αυθαιρεσίας σε βάρος εργαζόμενων μανάδων, τα δικαιώματα των οποίων αντιμετωπίζονται ως κόστος και γι' αυτό η εργοδοσία προσπαθεί να απαλλαγεί από αυτές είτε απευθείας με την απόλυσή τους, είτε με τον εξαναγκασμό τους σε παραίτηση.

Μια ανάλογη περίπτωση, όπως καταγγέλλει και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, αφορά εργαζόμενη σε εμπορικό κατάστημα της επιχείρησης «Ρεζέρβα», στην οποία η εργοδοσία επιβάλλει συνεχείς μεταθέσεις, ιδιαίτερα μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της. Οπως κατήγγειλε στο «Ρ» η ίδια η εργαζόμενη, η οποία δουλεύει δυο χρόνια στην επιχείρηση, μόλις ανακοίνωσε την δεύτερη εγκυμοσύνη της άρχισαν οι μεταθέσεις. Από τη Νίκαια (όπου και μένει η υπάλληλος) πήγε στον Πειραιά, από τον Πειραιά στην Καλλιθέα, από την Καλλιθέα στη Δάφνη και τώρα η εργοδοσία της είπε να πάει στην Αργυρούπολη. Η εργαζόμενη αρνήθηκε τη νέα μετάθεση και επιχείρησε να πάει κανονικά στη δουλειά της, αλλά ο εργοδότης την έδιωξε. Η εργαζόμενη προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας και έκανε τη σχετική καταγγελία, καθώς και στο σωματείο της.

Χτες το πρωί, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πραγματοποίησαν παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στην Αργυρούπολη και επιδίωξαν συνάντηση με τον ιδιοκτήτη. Ο δεύτερος δε δέχτηκε να συνομιλήσει με την αντιπροσωπεία και κάλεσε μάλιστα την Αστυνομία η οποία εμφανίστηκε δυο φορές (αστυνομικός με πολιτική περιβολή την πρώτη φορά και άλλος με τη στολή του τη δεύτερη) στο χώρο. Οι συνδικαλίστριες ξεκαθάρισαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης που αρνιόταν να συζητήσει μαζί τους ότι η απόλυση της εργαζόμενης δεν πρόκειται να περάσει και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει δώσει μάχες για την υπεράσπιση της μητρότητας και στο πρόσφατο παρελθόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ