Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
Θα απολυθούν γιατί έτσι επιβάλλει ο νόμος!

Ο λαός έχει ανάγκη δημάρχους που θα παλεύουν ενάντια σε ό,τι υπονομεύει τις ανάγκες του

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Σμύρνης ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μαζικών φορέων της περιοχής.

Η απάντηση που έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο διά του δημάρχου του Σταύρου Τζουλάκη (στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) για το θέμα της απόλυσης των συμβασιούχων ήταν ότι η δημοτική αρχή δεν μπορεί να τους κρατήσει, γιατί δεν μπορεί να πάει κόντρα στους νόμους (!) καθώς και ότι τους νόμους δεν τους ψηφίζει ο δήμος αλλά το κράτος. Τη λογική αυτή στήριξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αφού βεβαίως τους στήριξαν και τους εφάρμοσαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστές αλλά και οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και των φορέων που συμμετείχαν δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις παρεμβάσεις τους ενάντια στις απολύσεις (έχουν γίνει ήδη 24 περίπου απολύσεις και μέχρι το Δεκέμβρη ετοιμάζονται άλλες 70) και θα δώσουν τη μάχη κόντρα στην κυβέρνηση και τους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους, αλλά και σε όσους σε διοικητικό επίπεδο τους στηρίζουν και τους εφαρμόζουν.

Στο μεταξύ, σε κατάληψη του δημαρχείου Χορτιάτη προχώρησαν χτες οι συμβασιούχοι του δήμου, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς έχουν να πληρωθούν από τρεις έως και δώδεκα μήνες.

Οι εργαζόμενοι καταδίκασαν μια πολιτική που τους οδήγησε να ζουν με δανεικά από φίλους και συγγενείς, να χρεώνονται καθημερινά με τόκους και προσαυξήσεις από δάνεια, να μη μπορούν να προσφέρουν τα αναγκαία στις οικογένειές τους.

Η κατάληψη έληξε το βράδυ με τους συμβασιούχους να δηλώνουν ότι «η κινητοποίησή τους δεν ήταν ένα πυροτέχνημα αλλά η βροντή που θα φέρει σφοδρή καταιγίδα σε περίπτωση που δε δικαιωθούν τα αιτήματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ