Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Αγώνας για να 'χει ο λαός πρόσβαση στον πολιτισμό

Τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, τη Δημοτική Πινακοθήκη και το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας επισκέφτηκε, χτες, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Από τη χτεσινή επίσκεψη των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο χώρο του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας
Από τη χτεσινή επίσκεψη των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο χώρο του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας
Την Αρχαιολογική Υπηρεσία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, την Αρχαιολογική Υπηρεσία Κλασικών Αρχαιοτήτων, τη Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας επισκέφτηκαν, διαδοχικά, χτες ο Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η Μαρία Γαβαλά, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Λάρισας και οι Β. Ζωγράφος και Αννα Σπανοπούλου - Κωσταρίγκα, υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Λαρισαίων, με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Λαμπρούλη.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είχαν συναντήσεις με αρμοδίους των υπηρεσιών και άλλους εργαζόμενους, από τους οποίους ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές οι υπηρεσίες και τα οποία οφείλονται, κυρίως, στην έλλειψη χρηματοδότησης και στην ανεπάρκεια προσωπικού.

Ενημέρωση για το Αρχαίο Θέατρο έκανε, επιτόπου, στους υποψήφιους ο αναπληρωτής προϊστάμενος της ΙΕ' Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Τουφεξής, σημειώνοντας ότι το σταμάτημα των εργασιών για την πλήρη αποκάλυψη και αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας - που χρονολογείται από τον 3ο π.Χ. αιώνα κι είναι το δεύτερο σε μέγεθος αρχαίο θέατρο στη χώρα μας, μετά από εκείνο της Επιδαύρου - οφείλεται στο σταμάτημα της αναγκαίας χρηματοδότησης.

Σε δήλωσή του, μετά το τέλος της ενημέρωσης, ο Β. Μπούτας επισήμανε: «Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στις θέσεις και τις προτάσεις μας για τον πολιτισμό, τις οποίες και θα παρουσιάσουμε σε συνέντευξη Τύπου, που θα δώσουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα. Κι αυτό γιατί θεωρούμε ότι ο πολιτισμός καθρεφτίζει τη συνείδηση κάθε λαού, εκφράζοντας την αγάπη του για το ωραίο, αλλά και την προσέγγισή του για την αλήθεια.

Ο πολιτισμός και η ψυχαγωγία έχουν ανθρωπιστικό περιεχόμενο και θα έπρεπε ν' αποτελούν τρόπο ζωής για τον καθένα τους. Δυστυχώς, όμως, στον καπιταλισμό που ζούμε και με ευθύνη της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και τις αντιλήψεις και πρακτικές των "τοπικών αρχόντων" που ανήκουν σ' αυτά τα κόμματα, αυτό το κοινωνικό αγαθό έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα, και μάλιστα "του χειρίστου είδους", που πουλιέται ακριβά!

Εμείς απαιτούμε και παλεύουμε να εξασφαλιστούν οι μορφωτικές και υλικές προϋποθέσεις για την ανεμπόδιστη πρόσβαση του λαού στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Αγωνιζόμαστε για ανάπτυξη τοπικής πολιτιστικής δραστηριότητας και λαϊκής ερασιτεχνικής δημιουργίας, που θα υπηρετούν την πολιτιστική - μορφωτική ανάπτυξη του λαού και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων του τουρισμού και του θεάματος.

Ιδιαίτερα μας ενδιαφέρει η διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως του Αρχαίου Θεάτρου και, γενικότερα, κτιρίων, μνημείων, λαϊκής παράδοσης κλπ.

Απ' όποια θέση κι αν μας τάξει ο λαός με την ψήφο του στις 7 Νοέμβρη, θα συνεχίζουμε την πάλη για το δικαίωμα του λαού στο γνήσιο πολιτισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ