Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Στη μάχη ενιαία σε Περιφέρειες και Δήμους

Ενας μήνας έμεινε ως τις εκλογές για τα κρατικά όργανα τοπικής διοίκησης. Ενας μήνας που πρέπει να 'ναι γεμάτος δράση για να γίνει η ψήφος των εργατών, των φτωχών αγροτών, των μικροπαραγωγών της πόλης, των γυναικών και των νέων από τα λαϊκά στρώματα όπλο καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής. Καταδίκης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. Να μη σκορπίσει στους δήθεν ανεξάρτητους που θολώνουν τα νερά συγκαλύπτοντας πως υπηρετούν την πολιτική των κομμάτων τα οποία δεν τους έδωσαν επίσημα το χρίσμα αλλά δουλεύουν για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση στον ίδιο δρόμο της πολιτικής που υπηρετούσαν και θα συνεχίσουν να υπηρετούν αφού δεν αντιστρατεύονται τα μονοπώλια και την ΕΕ. Να μη σκορπίσουν σε δήθεν αριστερούς σαν τα κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΝ, που αντιπολιτεύονται τάχα το μνημόνιο και την τρόικα, αλλά όχι την εξουσία των μονοπωλίων, πασχίζοντας να διορθώσουν το ΠΑΣΟΚ. Να ψηφίσουν οι άνθρωποι του μόχθου μαζικά αποφασιστικά τους υποψήφιους του ΚΚΕ, ψηφίζοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ, ώστε την επομένη των εκλογών να εκφραστεί κλίμα λαϊκής ανάτασης, αφού ο συσχετισμός δύναμης θα μετρά υπέρ του λαού, με ενισχυμένο το ΚΚΕ, σε βάρος των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, σε βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο λαός θα μετρά βήματα μπροστά στη δύναμή του, τα αστικά κόμματα δε θα μπορούν να εφαρμόζουν αντιλαϊκή πολιτική.

Δίνουμε αυτή τη μάχη ενιαία σε Περιφέρειες και Δήμους υπέρ των υποψηφίων του ΚΚΕ. ΕΝΙΑΙΑ. Δεν μπορούμε για παράδειγμα να συζητάμε και να κάνουμε δουλειά στο δήμο χωρίς ταυτόχρονα να τη συνδέουμε με την εκλογική δουλειά και την ψήφο για την περιφέρεια. Είναι και τα δύο τοπικά όργανα, σε διατεταγμένη αντιλαϊκή δράση από το κράτος. Ενιαία για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Και η Περιφέρεια και ο Δήμος, με τη στρατηγικής σημασίας αλλαγή που έφερε ο «Καλλικράτης», αποτελούν ισχυρά όργανα του κράτους υπέρ του κεφαλαίου. Ενιαία λοιπόν πρέπει να ψηφίσουν οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι στις πόλεις, οι φτωχοί αγρότες, οι νέες και οι νέοι, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, γιατί και τα δύο αυτά κρατικά όργανα ετοιμάστηκαν να δράσουν σε βάρος της ζωής τους στο σύνολό της. Και στη δουλειά και στο χώρο κατοικίας. Ενιαία είναι η ζωή της λαϊκής οικογένειας. Είναι αυταπάτη να τη χωρίζει, όπως και να θεωρεί πως η δουλειά, το μεροκάματο, η ασφάλιση, δεν πρέπει να γίνεται υπόθεση των περιφερειαρχών ή των δημάρχων, που αν εκλεγούν οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είτε τα αναχώματα, θα δρουν ώστε αυτά τα όργανα να υπηρετούν την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής. Και η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Πειραιά έχουν άμεση σχέση με τις επενδύσεις των πολυεθνικών στο λιμάνι, για να μεταφέρονται τα εμπορεύματά τους, ενώ καταστρέφονται την ίδια ώρα τα ναυπηγεία καταστρέφοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μπροστά στις ελάχιστες που θα δημιουργήσουν οι πολυεθνικές.

Ενιαία, λοιπόν, δρούμε για τις εκλογές σε Περιφέρεια και Δήμο. Δεν είναι ξεχωριστή υπόθεση ο Δήμος. Η αντίληψη ότι ο Δήμος δεν έχει σχέση με τη δουλειά και τις σχέσεις εργασίας, με το μεροκάματο, υπονομεύει την αναγκαιότητα και δυνατότητα να χαντακωθούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Το ίδιο και η Περιφέρεια. Εχουν άμεση σχέση με τη λαϊκή κατοικία, την αποχέτευση, την αντιπλημμυρική προστασία, την Υγεία, τους παιδικούς σταθμούς, της συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων και στους χώρους δουλειάς (να θυμίσουμε εδώ πως η μόλυνση του Ασωπού από τα εργοστάσια μολύνει εκτός από τους κατοίκους των Οινοφύτων και τους εργαζόμενους σ' αυτά τα εργοστάσια, λόγω ανυπαρξίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας).

Πολλά παραδείγματα θα μπορούσαμε να πούμε. Η ίδια η ζωή βοηθά σ' αυτό, μπορεί καθένας να βρει και άλλα από την πείρα του. Αρκεί να μην ξεχνάμε. Δίνουμε τη μάχη, με ταξικά κριτήρια, απευθυνόμενοι σε εργάτες, μικρούς παραγωγούς, τους νέους και τις γυναίκες του λαού, ενιαία σε Περιφέρειες και Δήμους για να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Είμαστε δίπλα τους σε όλα τα προβλήματά τους, διεκδικώντας λύσεις, οργανώνοντας αγώνες μαζί τους. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στις Περιφέρειες και στους Δήμους. Μπορούμε μαζί τους, με τη δύναμη που θα μας δώσουν, να αντιμετωπίσουμε και να δώσουμε λύσεις σε λαϊκά προβλήματα, αν μας ενισχύσουν αποφασιστικά, απειθαρχώντας στην υλοποίηση πολιτικής υπέρ των επιχειρηματιών. Να δώσουμε πόρους, ακόμη και από το ΕΣΠΑ, για παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά και δωρεάν, για οργάνωση της παροχής υπηρεσιών Υγείας δημόσια και δωρεάν, για έργα που θα δημιουργήσουν και θέσεις εργασίας, τα οποία θα καλύπτουν την προστασία από πλημμύρες, σεισμούς, να δράσουμε για προγράμματα λαϊκής κατοικίας κλπ. Μαζί Περιφέρειες και Δήμοι. Δίνουμε λοιπόν τη μάχη ενιαία σε Περιφέρειες και Δήμους για ισχυρό ΚΚΕ με ψήφο μαζικά στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Με την αισιοδοξία των μεγάλων εργατικών αγώνων της τελευταίας χρονιάς, με την αισιοδοξία της επιτυχίας του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με την πίστη στο λαό και την εμπιστοσύνη που δείχνουν ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του λαού στο Κόμμα.


Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ