Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ
ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ
φωτό

Στη μνήμη της ΚΑΛΗΣ ΜΑΥΡΙΚΟΥ, η ΚΟ Σκύρου του ΚΚΕ προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος 150 ευρώ.

***

φωτό

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ο γιος του Γιάννης προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ηλεκτροτεχνιτών της Αχτίδας Κατασκευών.

***

φωτο

Πάνε πέντε χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο καλοσυνάτος και ωραίος ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ, από το Μαυροβούνι Γυθείου. Καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη», έπαιρνε μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργάνωνε το ΚΚΕ στη Λακωνία και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Λακωνίας.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του και ο θείος του Λευτέρης Αναστασάκος προσφέρουν 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Γυθείου για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

***

φωτο

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΒΛΑΣΤΑΡΗ, που έφυγε απ' τη ζωή στις 27 Σεπτέμβρη, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ.

Οικογένεια Αντώνη Βλαστάρη.

***

φωτο

Αρη μου, στις 15 Οκτωβρίου έχεις τα γενέθλιά σου. Είναι τα έβδομα γενέθλια που γιορτάζεις με τη γιαγιά, τον παππού, τους θείους. Εγώ, Αρη μου, εξακολουθώ να σε γιορτάζω εδώ με γλέντια που ξημερώνουμε με τον αβάσταχτο πόνο του χωρισμού μας. Δεν μπορώ να βάλω το μυαλό μου σε τάξη, το χάος είναι μεγάλο για τον άδικο χαμό σου από ένα ανθρωποειδές μαζί με τη γυναίκα του που σε χτύπησαν με το φουσκωτό τους στη θάλασσα και σε εγκατέλειψαν και πνίγηκες. Αρούλη μου συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα του Κόμματός μας.

Στην ακριβή σου μνήμη προσφέρω 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Τυποεκδοτικής και 200 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», για να πολεμήσει από καλύτερες θέσεις τον αισχρό αντικομμουνισμό που γίνεται σε βάρος του από την αστική τάξη.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΣ
Η θεία σου, Βάσω Ζαχαριά

***

φωτο

Η ΤΑΣΙΑ ΠΛΑΓΙΑΝΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ κατάγεται από την Ελιά Μάνης. Παντρεύτηκε τον Ηλία Πλαγιάνο από την Ποταμιά Σπάρτης. Απέκτησαν δύο αγόρια και μια κόρη και εγγόνια.

Στη μνήμη της, στη μνήμη του πατέρα τους και του θείου τους, ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ, προσφέρουν στο ΚΚΕ 500 ευρώ.

Ο Ηλίας Πλαγιάνος οργανώθηκε στο ΕΑΜ και με τους αγώνες του τίμησε την ιδιότητα του Αντιστασιακού.

Η Τασία οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Φορώντας τον μπερέ της με το σήμα της ΕΠΟΝ (έτσι τη θυμόμαστε), ξεσήκωνε τη νεολαία στον τίμιο αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ και μέχρι το τέλος της ζωής της τιμούσε το Κόμμα της. Ητανε ξεχωριστός άνθρωπος. Η καλοσύνη της και η δεκτικότητά της απαράμιλλη. Για τη δράση της, το αιματοβαμμένο κράτος την εξόρισε στην Ανάφη.

Ο αδελφός της Σαράντος Οικονομάκος, Αντάρτης του ΔΣΕ στον Πάρνωνα Λακωνίας, ξεχώριζε για τη μόρφωσή του. Είχε το ήθος και την παλικαριά του Αντάρτη. Με τις ικανότητές του έγινε καπετάνιος Τάγματος. Οταν η 9η μεραρχία του στρατού με τον δολοφόνο Πετζόπουλο διέλυσε το αντάρτικο της Πελοποννήσου, τον συνέλαβαν, ταλαιπωρημένο από κούραση και ασιτία όπως ήταν, τον πέρασαν στρατοδικείο στην Τρίπολη, αφού πρώτα τον βασάνισαν απάνθρωπα και τον δολοφόνησαν. Αιωνία τους η μνήμη.

ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Λευτέρης Αναστασάκος


ΚΑΛΗ ΜΑΥΡΙΚΟΥ
ΚΑΛΗ ΜΑΥΡΙΚΟΥ

ΤΑΣΙΑ ΠΛΑΓΙΑΝΟΥ -ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ
ΤΑΣΙΑ ΠΛΑΓΙΑΝΟΥ -ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΛΑΣΤΑΡΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΛΑΣΤΑΡΗ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2023-01-21 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2018-11-24 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2018-09-01 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2015-12-29 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2015-12-18 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ Για 31,8 (2003-08-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ