Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
Η οργή να γίνει πάλη ταξική
Οι ουρές, οι «τζάμπα γενναιοδωρίες» και ο υπουργός Υγείας

«

Και θέλω να δω πόσοι απ' αυτούς που πάνε το βράδυ τάχαμου για έκτακτο περιστατικό τελικά μπαίνουν μέσα» στη διάρκεια της εφημερίας έλεγε προχτές στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Αδ. Γεωργιάδη για την «οικονομική επιβάρυνση του ΕΣΥ απ' τη δωρεάν περίθαλψη παράνομων μεταναστών». Και το 'λεγε αυτό ο υπουργός Υγείας γιατί σκέφτεται - όπως είπε - να επιβάλει το χαράτσι των τριών ευρώ και στην εφημερία!

Ιδού, λοιπόν, η καταγραφή, την ίδια ώρα που αγόρευε ο υπουργός Υγείας στη Βουλή, στην εφημερία του «Αττικού». Στα επείγοντα ιατρεία περίμεναν πάνω από 15 άτομα για να τους δει ο - μοναδικός σε όλη την περιφέρεια Πειραιά - αγγειοχειρουργός, ο οποίος, όμως, βρισκόταν στο χειρουργείο. Ανάμεσα σε αυτούς που περίμεναν ήταν και η Κυριακή Αδαμοπούλου - Καλαϊτσίδου απ' το Κερατσίνι. Εφερε τον 76χρονο πατέρα της, συνταξιούχο οικοδόμο του ΙΚΑ με 480 ευρώ σύνταξη, που έχει σοβαρό πρόβλημα και χρειάζεται να εξεταστεί από αγγειοχειρουργό. Τον έφερε στην εφημερία γιατί στον ιδιωτικό τομέα της ζητούσαν «τρελές επισκέψεις», που δεν μπορούσε να τις καταβάλει η οικογένειά της, γιατί και η ίδια είναι άνεργη. Περίμενε πάνω από δυόμισι ώρες στα εξωτερικά ιατρεία, μέχρι να εξεταστεί ο πατέρας της απ' τον αγγειοχειρουργό και αφού προηγήθηκαν τηλεφωνήματα στο γραφείο του ίδιου του υπουργού Υγείας, καθώς και στο διοικητή του νοσοκομείου.

Σε επιστολή της που έστειλε η Κυριακή Αδαμοπούλου-Καλαϊτσίδου στον «Ριζοσπάστη», μεταξύ των άλλων, γράφει: «Τα νοσοκομεία τούτης της χώρας τα επισκέπτομαι εγώ και ο κάθε εγώ με τους συγγενείς μας, που έχουμε φορολογηθεί για την ώρα που τα χρειαζόμαστε. Ο πατέρας - δούλεψε εργάτης, οικοδόμος χρόνια και χρόνια - χρειάστηκε αγγειοχειρουργό στα 76 χρόνια, που δεν έχουν στα νοσοκομεία του Πειραιά εκτός απ' το "Αττικόν". Και στα επείγοντα ιατρεία πληρώνουμε τις εξετάσεις, κύριε υπουργέ, και ας είμαστε ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Δεν μου λέτε, κύριε υπουργέ, όταν δεν έχεις ούτε ευρώ στην τσέπη πώς θα πληρώσεις εξετάσεις 100 ευρώ, για να τα πάρεις κάποτε μειωμένα απ' το ασφαλιστικό ταμείο; Εν κατακλείδι, κύριε υπουργέ, στα νοσοκομεία πάνε εκείνοι που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα τρία ευρώ. Πάνε εκείνοι που τα χρειάζονται και όχι εκείνοι που θέλουν να σκοτώσουν την ώρα τους. Κι έχουν την απαίτηση, γιατί πλήρωσαν και πληρώνουν μια ζωή, να έχουν δωρεάν υπηρεσίες».

Και η επιστολή καταλήγει:

«Κύριε υπουργέ,

Να πάτε μια βόλτα στα νοσοκομεία σε εφημερία χωρίς την ιδιότητα του υπουργού, χωρίς ένα ευρώ στην τσέπη σας και αν σας κάνουν εξετάσεις, ελάτε να μου το πείτε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ