Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΑ
Παράνομη βγήκε η κινητοποίηση

Οι ταξικές δυνάμεις καταδικάζουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό και καλούν τους εργαζόμενους σε πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες τους

Παράνομη βγήκε χτες μία ακόμα κινητοποίηση, ύστερα από απαίτηση της ίδιας της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να φοβίσει τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα χτες το δικαστήριο αποφάσισε ότι η κινητοποίηση που είχε κηρύξει η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ για σήμερα και αύριο είναι παράνομη και καταχρηστική. Υπενθυμίζεται ότι η κινητοποίηση είναι αποχή από κάθε εργασία που αφορά στις επικείμενες εκλογές, με αίτημα την καταβολή του εκλογικού επιδόματος.

Χτες, και ύστερα από την απόφαση του δικαστηρίου, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ. Στη συνεδρίαση οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η ΔΑΣ ΟΤΑ, κατήγγειλαν την ποινικοποίηση των αγώνων και πρότειναν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα 18 Οκτώβρη.

Ακόμα να ληφθούν μέτρα για την ενημέρωση των εργαζομένων - γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις κλπ. - με στόχο την οργάνωση της πάλης με αιτήματα που αντιστοιχούν στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες και έρχονται σε σύγκρουση με το αντεργατική πολιτική στο σύνολό της. Στην κατεύθυνση αυτή έθεσε τα αιτήματα για: Την άμεση υπογραφή ΣΣΕ, 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ακόμα οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την κυβέρνηση με τον αγώνα τους, αλλά και με την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές, που αποτελεί μία σημαντική πολιτική μάχη.

Την πρόταση των ταξικών δυνάμεων απέρριψε η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι ακόμα και όταν φαινομενικά βρίσκεται σε διαμάχη με την εκάστοτε κυβέρνηση, σε καμία περίπτωση δε θέτει ζητήματα που μπορεί να εμποδίσουν την εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών. Ακόμα αποφάσισε την πραγματοποίηση της αποχής, παρά τη δικαστική απόφαση, και συγκεντρώσεων - συνελεύσεων τη Δευτέρα 18 Οκτώβρη και συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Τρίτη 19 Οκτώβρη το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ