Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
«Κυοφορούν» αντεργατική θύελλα

Σε σύσκεψη καλεί το κλαδικό συνδικάτο της Αθήνας

Σε σύσκεψη για την οργάνωση της αγωνιστικής δράσης καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής την Πέμπτη 21 Οκτώβρη στις 5 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5β, πίσω από τη Μητρόπολη).

Οπως αναφέρεται στην πρόσκληση του Σωματείου, το κεφάλαιο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα σχεδιάζει συγχωνεύσεις και εξαγορές, που θα συνδυαστούν με μαζικές απολύσεις και εντατικοποίηση της δουλειάς. Ταυτόχρονα, οι τραπεζίτες επιδιώκουν την κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού και του χρονοεπιδόματος. Ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει την κατάργηση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει και σ' αυτούς που έχουν προσληφθεί πριν το 1993 και τη μετατροπή των επικουρικών ταμείων σε επαγγελματικά. Ακόμα, επιδιώκει να καταργήσει και τις κλαδικές συμβάσεις και άλλα.

Σε αυτήν την κατάσταση, τονίζει το Σωματείο «είναι ανάγκη να απαντήσουμε τώρα με αποφασιστικότητα. Το Σωματείο μας, μαζί με τη δική σου συμμετοχή, μπορεί να ανατρέψει τις δυσκολίες αλλά και τους αρνητικούς συσχετισμούς του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ