Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Θέλουν να δικάσουν 6χρονη στις ΗΠΑ

Στα όρια της παραφροσύνης έφτασε η ...αδέκαστη Δικαιοσύνη στις ΗΠΑ. Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποφάσισε πως η 6χρονη Τζουλιέτ Μπράιτμαν μπορεί να δικαστεί κανονικά για αμέλεια, επειδή, όταν ήταν μόλις 4 χρόνων και τριών μηνών! (τον Απρίλη του 2009), έπεσε πάνω σε ηλικιωμένη γυναίκα με το ποδήλατό της με βοηθητικές ρόδες μαζί με ένα συνομήλικό της, τον Τζάκομπ Κον.

Η 87χρονη κυρία χειρουργήθηκε στο ισχίο και απεβίωσε μετά από τρεις μήνες. Ο φοβερός δικαστής έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι ένα παιδάκι ανάμεσα στα 4-5 χρονών «πρέπει να γνωρίζει τους κανόνες για την ασφαλή διέλευση μιας διασταύρωσης».

Συνήγοροι της οικογένειας του μικρού κοριτσιού και του αγοριού σημείωσαν πως δεν υπάρχει καμία λογική για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας δικαστικής διαδικασίας κατά των παιδιών και πως κατά τη διάρκεια του συμβάντος τα παιδιά βρισκόταν υπό την επίβλεψη των γονιών τους. Ωστόσο, ο δικαστής Πολ Ούτεν δεν αποδέχτηκε ούτε και αυτό το επιχείρημα της ευθύνης των γονέων και υποστήριξε πως το κοριτσάκι ήταν ... αρκετά μεγάλο. Εμείς τι να πούμε, τέτοια αυστηρότητα είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Ωστόσο, στις ΗΠΑ όλο και πιο συχνά συμβαίνουν περιστατικά (όπως το σπίτι που αφέθηκε πρόσφατα να καεί γιατί δεν είχε πληρωθεί από την οικογένεια το τέλος στην ιδιωτικοποιημένη Πυροσβεστική) που το μόνο που επιβεβαιώνουν, είναι η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος ...που ξεσπάει ακόμα και σε 6χρονα παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ