Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Δραματικές ελλείψεις για τα θύματα του τσουνάμι και του ηφαιστείου...

TZAKAΡΤΑ.--

Αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο απολογισμός από τη διπλή συμφορά (τσουνάμι και ηφαιστειακή έκρηξη) που χτύπησε πριν μία βδομάδα τη δυτική Σουμάτρα και την κεντρική Ιάβα στην Ινδονησία, με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και πολλές δεκάδες χιλιάδες άστεγους.

Οι νεκροί από το τσουνάμι στη δυτική Σουμάτρα ξεπερνούν τους 450, αγνοούνται πάνω από 80 άλλοι, ενώ οι άστεγοι ξεπερνούν τους 13.000. Παράλληλα, οι εκρήξεις του ηφαιστείου Μεράπι στην Ιάβα έχουν ήδη προκαλέσει το θάνατο σε 38 άτομα και έχουν στερήσει τα σπίτια σε πάνω από 77.000 άλλους εξαιτίας της αποπνικτικής κατάστασης που δημιουργείται από τις αναθυμιάσεις, τις ηφαιστειακές εκρήξεις και τα ποτάμια λάβας.

Το χειρότερο είναι όμως ότι και στις δύο περιπτώσεις, η βοήθεια σε τρόφιμα, σκηνές, φάρμακα είναι εξαιρετικά λίγη με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να περνούν εδώ και μία βδομάδα δύσκολες μέρες αντιμετωπίζοντας πείνα, κρύο, αρρώστιες με τον κίνδυνο των επιδημιών ολοένα και πιο ορατό...

Οι αρμόδιες αρχές παραδέχονται ότι ελάχιστη βοήθεια έχει καταφθάσει στους πληγέντες δίχως να διαψεύδουν κατηγορηματικά και τα δημοσιεύματα εφημερίδων που αναφέρουν χιλιάδες σακιά τροφίμων να σαπίζουν στα λιμάνια είτε επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα μέσα, είτε λόγω κακοκαιρίας που επικρατεί στους τόπους των καταστροφών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ