Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Επίσκεψη της GUE στην Κούβα

ΑΒΑΝΑ.--

Επίσκεψη στην Κούβα πραγματοποιεί από τη Δευτέρα αντιπροσωπεία της συνομοσπονδιακής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο «Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Βόρεια Πράσινη Αριστερά» (GUE-NGL), όπου συμμετέχει και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, και άλλοι ευρωβουλευτές από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, τη Γερμανία και τη Λετονία.

Ο Κουβανός πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας, Ρικάρντο Αλαρκόν, ο οποίος συναντήθηκε χτες με την αντιπροσωπεία, ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη και τη φιλία που επιδεικνύουν αυτές οι δυνάμεις προς την Κούβα.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν τη θέλησή τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την κατάργηση της λεγόμενης Κοινής Θέσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά της Κούβας, η οποία επιβάλλει περιορισμούς στο Νησί της Επανάστασης, με το πρόσχημα του «δήθεν σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», και πιέζει για αλλαγές στο κοινωνικό και πολιτικό της σύστημα, ενέργεια που η Κούβα καταγγέλλει ως απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά της. Οι ευρωβουλευτές σημείωσαν επίσης την αντίθεσή τους στον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στο Νησί της Επανάστασης και στην υπόθεση των 5 Κουβανών αγωνιστών άδικα φυλακισμένων στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ