Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ - ΙΡΑΚ
Διευρύνεται η λαϊκή άρνηση στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση

Από την αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κουρδιστάν - Ιράκ δόθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί Σύντροφοι και Συντρόφισσες του ΚΚΕ

Εκ μέρους της ΚΕ και του ΠΓ του ΚΚ Κουρδιστάν - Ιράκ, σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση που μας κάνατε να παρακολουθήσουμε το 16ο Συνέδριό σας και σας ευχόμαστε εκ μέρους των Κούρδων κομμουνιστών κάθε επιτυχία στη διεξαγωγή του Συνεδρίου σας, εκφράζοντας την αισιοδοξία μας ότι τα αποτελέσματα και τα πορίσματα που θα προκύψουν από το Συνέδριό σας θα ενδυναμώσουν τη θέση του κόμματός σας στην εξέλιξη του αγώνα για την πραγματοποίηση των στόχων σας και θα σας ενισχύσει στην αντιμετώπιση των διαφόρων προκλήσεων.

Το Συνέδριό σας πραγματοποιείται σε πολύπλοκες παγκόσμιες συνθήκες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τις έντονες επιστημονικές, πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές σε όλους τους τομείς, από την όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων και τις ταραχές, τις πολιτικές διαμάχες και την ενσωμάτωση των ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων και τέλος από τις παγκόσμιες οικονομικές συμμαχίες. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός οξύνεται με το να εφαρμόζει την άδικη καπιταλιστική πολιτική της παγκοσμιοποίησης και με την κυριαρχία του στις πλούσιες περιοχές, ειδικά στη Μέση Ανατολή, ενώ δεν παύει μέσω των οργανισμών και των παγκόσμιων επιτροπών να περιθωριοποιεί τους λαούς και το ρόλο τους.

Παράλληλα, υπάρχει ένας πιο ξεκάθαρος προσανατολισμός ενάντια στην πρακτική των μονοπωλίων και διευρύνεται η λαϊκή άρνηση στην «καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση» και στις πολιτικές των χρηματιστηριακών ιδρυμάτων, γεγονός που μετέτρεψε την άρνηση σε μορφή πλατιάς διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετέχουν διάφορες κοινωνικές δυνάμεις για την υλοποίηση των κοινών στόχων της ανθρωπότητας μέσα από τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και για ένα πιο δίκαιο, ισορροπημένο παγκόσμιο οικονομικό καθεστώς. Διαβεβαιώνοντας έτσι ότι ο σοσιαλισμός με τις δημοκρατικές κι ανθρώπινες αρχές του είναι ακόμη επιλογή των προλεταριάτων.

Εμείς το Κομμουνιστικό Κόμμα Κουρδιστάν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την εξέλιξη των αγωνιστικών, συντροφικών σχέσεων των κομμουνιστικών κομμάτων και κομμάτων της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων στον κόσμο. Με βάση την ισότητα, ισοτιμία αλληλοσεβασμό, ανεξαρτησία, ανταλλαγή απόψεων, διάλογο γύρω απ' τα ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα, προκλήσεις και κοινές αποστολές που αντιμετωπίζουν τα κόμματά μας και οι λαοί μας, για να εμποδίσουν την άγρια επίθεση των δυνάμεων της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, οι οποίες έχουν στο στόχαστρο την άρνηση του ρόλου των λαών και των κεκτημένων ύστερα από δύσκολους αγώνες δικαιωμάτων.

Και από αυτή τη στάση βλέπουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενίσχυση και εξέλιξη των συντροφικών σχέσεων με το κόμμα σας το οποίο στάθηκε αλληλέγγυο με το ζήτημα του κουρδικού λαού μας στο Ιράκ. Αυτός ο λαός του οποίου η πατρίδα κομματιάστηκε και μοιράστηκε σε διάφορα κράτη, τα οποία ασκούσαν και ασκούν εναντίον του διάφορες μορφές βίας, ρατσισμού εθνοκάθαρσης και χρήσης χημικών όπλων απ' το δικτατορικό καθεστώς του Ιράκ εναντίον του κουρδικού μας λαού.

Τα αιτήματά του επί 70 χρόνια ενάντια στο διαμελισμό της πατρίδας του αντιμετωπίζονται με μορφές βίας, άρνησης, εθνοκάθαρσης που εξακολουθούν να ασκούνται από το δικτατορικό καθεστώς της Βαγδάτης, το οποίο ασκεί την πολιτική αραβισμού και εκτοπισμού. Στη χειρότερη σοβινιστική επίθεση στην ελεγχόμενή του περιοχή και το ασκεί τώρα με τη στέρηση των οικογενειακών τους περιουσιών εμείς το Κομμουνιστικό Κόμμα Κουρδιστάν αισιόδοξοι και σταθερά πιστεύουμε ότι οι στόχοι μας, δε θα πραγματοποιηθούν αν δεν αρθεί ο αποκλεισμός από τον Ιρακινό λαό μας, να ξεφορτωθούμε τη δικτατορία και να ιδρύσουμε το δημοκρατικό διακομματικό σύστημα, στο οποίο θα απολαύσει ο κουρδικός λαός την ομοσπονδία σε ένα ενωμένο δημοκρατικό Ιράκ.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε τους χαιρετισμούς μας για το Συνέδριό σας ευχόμενοι κάθε επιτυχία σε όλους τους τομείς να παραμείνετε αγωνιστές.

Ευχαριστούμε

Πολιτικό Γραφείο ΚΚ Κουρδιστάν - Ιράκ»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ