Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
Υπολογίστε την παντοτινή αλληλεγγύη μας

Οι εκπρόσωποι του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας κατέθεσαν στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το παρακάτω χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Σας μεταφέρουμε τους θερμούς και αδελφικούς χαιρετισμούς των Πορτογάλων κομμουνιστών και μέσω υμών απευθύνουμε τις καλύτερες ευχές μας σε όλους τους Ελληνες κομμουνιστές. Η ύπαρξη και η δράση του ΚΚΕ, με τη μακριά και τίμια αγωνιστική του ιστορία για τις αξίες και τα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, είναι απαραίτητα στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους, στον ελληνικό λαό, στον αγώνα τους ενάντια στη δεξιά πολιτική, υπερασπίζοντας την εθνική κυριαρχία για την ασφάλεια και την ειρήνη στα Βαλκάνια και σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Για τη δράση σας, μπορείτε σίγουρα να υπολογίζετε στην παντοτινή αλληλεγγύη των Πορτογάλων κομμουνιστών.

Το κόμμα μας μόλις πραγματοποίησε το 16ο Συνέδριό του στο οποίο βασίστηκε στην παρουσία της αδελφικής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ. Λαμβάνοντας χώρα στα πλαίσια μιας τεράστιας αντικομμουνιστικής προπαγάνδας, διαβουλεύσεων, συκοφαντιών και παραμόρφωσης της πραγματικότητας και της εικόνας του κόμματός μας το 16ο Συνέδριό μας συγκρότησε μια καθαρή και θαρραλέα επιβεβαίωση της ταξικής φύσης και της κομμουνιστικής ταυτότητας του ΚΚΠ. Μετά από πολλούς μήνες μεγάλης συμμετοχής των μελών του κόμματος στην επεξεργασία των εκτιμήσεων και των προσανατολισμών του 16ου Συνεδρίου υιοθέτησε μια πολιτική απόφαση που εξοπλίζει το κόμμα με έναν γερό προσανατολισμό για τις μελλοντικές σύνθετες και επείγουσες πολιτικές μάχες.

Ο αγώνας ενάντια στη δεξιά πολιτική της κυβέρνησης του σοσιαλιστικού κόμματος, για την υπεράσπιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας ενάντια στην παρούσα ομοσπονδιακή διαδικασία της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης για μια Ευρώπη της προόδου, της ειρήνης και της συνεργασίας, βρέθηκε στο επίκεντρο των ομιλιών. Το ίδιο συνέβη και για τον προβληματισμό της οργάνωσης. Ενα κόμμα πιο δυνατό, πιο δυναμικό με μεγαλύτερη κοινωνική και πολιτική επιρροή είναι απαραίτητο για την κατάκτηση μιας αριστερής εναλλακτικής λύσης που θα απαντά στα προβλήματα του λαού και της χώρας.

Το 16ο Συνέδριό μας ήταν επίσης μια σημαντική διεθνής εκδήλωση. Το δυνάμωμα των θεσμών συνεργασίας και διεθνούς αλληλεγγύης και πριν απ' όλα του κομμουνιστικού και επαναστατικού κινήματος αποτελεί έναν σταθερό προσανατολισμό του ΚΚΠ. Μπροστά στις διαδικασίες της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και τα λεγόμενα των Ηνωμένων Πολιτειών και των άλλων μεγάλων δυνάμεων να επιβάλλουν στον κόσμο μια ολοκληρωτική νέα τάξη, αυτό γίνεται πιο απαραίτητο από ποτέ.

Σύντροφοι, ευχόμαστε την καλύτερη επιτυχία στο 16ο Συνέδριό σας και σας διαβεβαιώνουμε πάλι για τη θέλησή μας να αναπτύσσουμε πάντα περισσότερο τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, που υπάρχουν ανάμεσα στα δυο κόμματα.

Ζήτω το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι Θέσεις της ΚΕ δείχνουν τη συνεπή ταξική τοποθέτησή σας (2001-01-05 00:00:00.0)
Εκτιμούμε τη συμβολή σας στη προάσπιση και ανάπτυξη της Μ - Λ θεωρίας (2000-12-30 00:00:00.0)
Υπολογίζουμε σημαντικά τις πρωτοβουλείας σας στην ευρύτερη περιοχή (2000-12-29 00:00:00.0)
Να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής (2000-12-23 00:00:00.0)
Διευρύνεται η λαϊκή άρνηση στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση (2000-12-22 00:00:00.0)
Σε ισχυρές βάσεις η αναδιοργάνωση του διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος (2000-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ