Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ - ΚΚΣΕ
Σε ισχυρές βάσεις η αναδιοργάνωση του διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος

Η αντιπροσωπεία της Ενωσης Κομμουνιστικών Κομμάτων - ΚΚΣΕ παρέδωσε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο:

«Σεβαστοί σύντροφοι αντιπρόσωποι!

Το Συμβούλιο της Ενωσης Κομμουνιστικών Κομμάτων - ΚΚΣΕ και η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ενωσης Ρωσίας και Λευκορωσίας χαιρετίζει από καρδιάς εσάς, που συμμετέχετε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, και μαζί σας, όλα τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Πάνω από 80 χρόνια το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας βρισκόταν και βρίσκεται σταθερά στις πρώτες γραμμές του παγκόσμιου επαναστατικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και προσέθεσε στην ιστορία του πολλές εντυπωσιακές σελίδες ηρωικών κατορθωμάτων στην πάλη για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, για το θρίαμβο της υπόθεσης του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού στον πλανήτη μας.

Σήμερα, μετά την προσωρινή ήττα του σοσιαλισμού σε μια σειρά χώρες τα ιμπεριαλιστικά κράτη με ρεβανσιστική διάθεση ξεκίνησαν σκληρές διώξεις ενάντια στις δημοκρατικές δυνάμεις, ενάντια στο παγκόσμιο εργατικό και απελευθερωτικό κίνημα. Σ' αυτή τη δυσκολότατη εποχή, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ακολουθώντας τις καλύτερες παραδόσεις του προλεταριακού διεθνισμού, υποστηρίζει ενεργά το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, το βοηθά να αναλάβει από την ήττα και να συνειδητοποιήσει το ρόλο του εκ νέου ως την πιο οργανωμένη και με επιρροή επαναστατική δύναμη της σύγχρονης εποχής.

Και είμαστε απόλυτα σύμφωνοι μαζί σας ότι «είναι αδύνατο να έχουμε σημαντικές επιτυχίες στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στην πάλη για το σοσιαλισμό, όταν το κομμουνιστικό κίνημα (τόσο σε εθνική όσο και σε διεθνή κλίμακα Ο.Σ.) είναι οργανωτικά και ιδεολογικά διασπασμένο. Η αναδιοργάνωση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος αποτελεί αποτελεί άμεσο καθήκον... Για να είναι σταθερή η ενότητα του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος πρέπει να στηρίζεται σε ισχυρές βάσεις, όπως: αποδοχή της επαναστατικής θεωρίας του μαρξισμού - λενινισμού, αναγνώριση του ρόλου και της συνεισφοράς του σοσιαλιστικού συστήματος του 20ού αιώνα, η υποστήριξη του προλεταριακού διεθνισμού ενάντια στις εθνικιστικές και σοβινιστικές τάσεις.

Δυστυχώς, ύστερα από την προσωρινή ήττα του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ οι Σοβιετικοί κομμουνιστές αντιμετώπισαν τη μαζική προδοσία των συμφερόντων του λαού από την ηγεσία του κόμματος, τον ανοιχτά δεξιό οπορτουνισμό αυτής της ηγετικής ομάδας, τον πόθο της να βολευτεί στο πλαίσιο της εγκληματικής αστικής εξουσίας, καλυπτόμενη πίσω από αριστερή φρασεολογία.

Σε αυτό έγκειται σήμερα η ουσία της κατάστασης στο ρωσικό κομμουνιστικό κίνημα, σε αυτό επίσης έγκειται και η ουσία της αδιάλλακτης πάλης μας ενάντια στον οπορτουνισμό, για μια ενιαία αδελφική ένωση λαών, για ένα ενιαίο κομμουνιστικό κόμμα στο μετασοβιετικό χώρο, για τη σοβιετική εξουσία, για το σοσιαλισμό.

Ευχόμαστε ολόψυχα στο 16ο Συνέδριο των Ελλήνων κομμουνιστών. Επιτυχίες στην υλοποίηση των σύνθετων καθηκόντων που θέτετε.

Με κομμουνιστικούς χαιρετισμούς

Ολέγκ Σένιν

Πρόεδρος του Συμβουλίου ΕΚΚ - ΚΚΣΕ

Πρώτος Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ της Ενωσης Ρωσίας - Λευκορωσίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κατάληξη της «θεραπείας» του σοσιαλισμού με τον καπιταλισμό (2021-12-18 00:00:00.0)
Ευχόμαστε νέες επιτυχίες στην ασυμβίβαστη πάλη σας (2001-01-05 00:00:00.0)
Συνέδριο με μεγάλη διεθνή απήχηση (2000-12-20 00:00:00.0)
Βήματα ενότητας του κομμουνιστικού κινήματος (1998-11-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-05-26 00:00:00.0)
ΚΕΚΡ (1996-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ