Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΝΕΠΑΛ
Στόχος μας η κομμουνιστική κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Νεπάλ παραδόθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το παρακάτω χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωρίζουμε ότι θα διεξάγετε το 16ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, που θα γίνει από τις 14 μέχρι τις 17 Δεκέμβρη του 2000. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση συμμετοχής στο Συνέδριο του Κόμματός σας.

Επ' ευκαιρία αυτού του γεγονότος και εκ μέρους της κεντρικής επιτροπής, όλων των μελών του κόμματος και εμένα προσωπικά, εκφράζω επαναστατικούς χαιρετισμούς και σταθερή αλληλεγγύη προς το Συνέδριό σας και μέσα από αυτή τη σκέψη σ' όλα τα μέλη του Κόμματος και τον επαναστατικό λαό της Ελλάδας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό το συνέδριο θα κάνει μια σωστή ανάλυση της παγκόσμιας κατάστασης και της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα. Το συνέδριο θα ανακεφαλαιώσει τις εμπειρίες του παρελθόντος, θα θέσει τα νέα καθήκοντα, θα ισχυροποιήσει το σταθερό αγώνα για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση του Κομμουνιστικό Κινήματος στην Ελλάδα.

Οπως γνωρίζετε το Νεπάλ βρίσκεται ανάμεσα στις δυο γιγαντιαίες χώρες της Ασίας, Κίνα και Ινδία. Καθοδηγούμενοι από την καθολική αρχή του μαρξισμού - λενινισμού κάνουμε συγκεκριμένες προσπάθειες να πραγματοποιήσουμε τη λαϊκή δημοκρατική επανάσταση στο Νεπάλ. Αναλύοντας τις εμπειρίες των τελευταίων πενήντα χρόνων στη χώρα μας, από το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα και από την εθνική και διεθνή κατάσταση επί του παρόντος το Κομμουνιστικό Κόμμα Νεπάλ (ΚΚΝ) έχει υιοθετήσει την πολυκομματική δημοκρατία του λαού, σαν ένα μίνιμουμ πρόγραμμα εναντίον της φεουδαρχίας, του μεταπρατικού γραφειοκρατικού καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού. Γίνεται δεκτή η πολυκομματική δημοκρατία σαν αρχή σύμφωνη με την αντικειμενική πραγματικότητα της νεπαλέζικης επανάστασης. Κατά τη διάρκεια αυτής της ιστορικής διαδικασίας, το κόμμα μας έχει κάνει αξιοσημείωτες επιτυχίες και έγινε το κύριο ρεύμα του νεπαλέζικου κομμουνιστικού κινήματος.

Εχει καταξιωθεί σαν το κύριο (σπουδαιότερο) κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βουλή, σαν μια ισχυρή εθνική δύναμη στη σύγχρονη πολιτική του Νεπάλ. Βαδίζουμε μπροστά με στόχο να σχηματίσουμε μια κομμουνιστική κυβέρνηση στις επόμενες γενικές εκλογές.

Αγαπητοί σύντροφοι

Ελπίζουμε ότι το 16ο Συνέδριο θα αποτελέσει ένα μεγίστης σημασίας γεγονός στην ιστορία του Κόμματός σας. Εχοντας κατά νου την κατάσταση που αλλάζει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ελπίζουμε ότι το κόμμα σας θα πετύχει στο να αποκρυσταλλώσει τις πλούσιες εμπειρίες που αποκτήθηκαν κατά το παρελθόν και καθόρισαν τη σωστή πορεία των ενεργειών για το μέλλον. Το κόμμα μας και ο λαός του Νεπάλ έχουν μια ισχυρή αλληλεγγύη με τον δίκαιο αγώνα του λαού της Ελλάδας. Ελπίζουμε ότι οι αδελφικές σχέσεις ανάμεσα στα κόμματά μας, οι λαοί και οι χώρες μας θα αλληλοεξαρτώνται και θα ενισχυθούν στο μέλλον.

Τέλος, εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματός μας και εμένα προσωπικά θα ήθελα να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχές για πλήρη και μεγάλη επιτυχία του ιστορικού συνεδρίου του κόμματός σας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Μαντχάβ Κουμάρ Νεπάλ

Γενικός Γραμματέας και Ηγέτης της Αντιπολίτευσης»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτιμούμε την πάλη του ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλισμό (2001-01-05 00:00:00.0)
Οπλο για το ΚΚΕ η ταξική του φύση και ο διεθνιστικός του χαραχτήρας (2000-12-28 00:00:00.0)
Αποφασιστικό αγώνα ενάντια στο ρεβιζιονισμό και οπορτουνισμό (2000-12-21 00:00:00.0)
Συνεργασία στη βάση των λενινιστικών αρχών (2000-09-29 00:00:00.0)
Το 16ο Συνέδριο θα κάνει το Κόμμα πολύ πιο δυναμικό (2000-05-13 00:00:00.0)
"Βήμα" διεθνιστικής αλληλεγγύης (1996-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ