Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΕΕ στηρίζει την επιχείρηση «λευκά κελιά»

Πραγματικό χαστούκι για τους οπαδούς της ευρωπαϊκής ενοποίησης, η χτεσινή(!) απόφαση της Κομισιόν, η οποία συνεδρίασε, όχι για να βγάλει κάποιο τυπικό ψήφισμα, έστω για τα μάτια του κόσμου, αλλά για να εγκρίνει τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 45,9 δισ. δραχμών, προς την Τουρκία!!! Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρει ότι η οικονομική αυτή βοήθεια εντάσσεται στο πλαίσιο της προενταξιακής στρατηγικής, που έχει αποφασιστεί για την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι, το Δεκέμβρη του 1999! Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός πως στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να χρηματοδοτήσει στην Τουρκία προγράμματα, που, μεταξύ άλλων, αφορούν «τη βελτίωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στην Ανατολική Τουρκία». Με άλλα λόγια, δηλαδή, με λεφτά της ΕΕ, θα αποπερατωθούν τα «λευκά κελιά» και θα χρηματοδοτηθεί η θηριωδία του τουρκικού καθεστώτος. Οι Βρυξέλλες αποδεικνύουν, άλλη μια φορά, ότι στηρίζουν το φασιστικό καθεστώς της Αγκυρας και αδιαφορούν προκλητικά για τις εν ψυχρώ δολοφονίες δεκάδων ανθρώπων. ΕΕ και Τουρκία αποτελούν δύο όψεις της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που καταδυναστεύει τους λαούς και, αν χρειαστεί, δε διστάζει να δολοφονεί εν ψυχρώ.

Υ.Γ. 1.: Η κυβέρνηση Σημίτη, σαφώς βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στη συγκάλυψη της δολοφονικής επίθεσης κατά των πολιτικών κρατουμένων, επιχειρεί ξεδιάντροπα να πείσει για τα οφέλη από τον ...ευρωπαϊκό δρόμο της Τουρκίας. Αίσχος!

Υ.Γ. 2.: Αργά το βράδυ, ειδησεογραφικό τηλεγράφημα μάς ενημέρωνε ότι η ΕΕ προχώρησε στην ακύρωση της απόφασής της, η οποία, όμως, θα αποφασιστεί και πάλι - χωρίς συζήτηση, μάλιστα - στις 22 Δεκέμβρη, δηλαδή αύριο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ