Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ειρήνη

Από το Νορβηγικό Κομμουνιστικό Κόμμα παραδόθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί Σύντροφοι,

Σας στέλνουμε τις μεγαλύτερες και εγκαρδιότερες ευχές μας για το 16ο Συνέδριο του Κόμματός σας στην Αθήνα από τις 14 έως τις 17 Δεκέμβρη 2000. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενημερώσουμε το νορβηγικό λαό για τις σπουδαίες δραστηριότητές σας και τις εργασίες σας, όχι μόνο κατά τη διάρκεια αυτού του Συνεδρίου αλλά στο πρόσφατο παρελθόν και στο άμεσο μέλλον.

Ιδιαίτερα χάρη στις προσπάθειες του ΚΚΕ υπάρχει μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση σ' όλο τον κόσμο για την αναγκαιότητα ενίσχυσης του κοινού αντιιμπεριαλιστικού μας στόχου.

Συνεπώς, λυπούμαστε να σας πούμε ότι λόγω της οικονομικής μας κατάστασης δεν μπορούμε να στείλουμε αντιπρόσωπο στο Συνέδριό σας αυτή τη φορά. Αλλά παρ' όλα αυτά θα συνεχίσουμε ειλικρινά να παίρνουμε μέρος στη διεθνιστική σας εργασία.

Οι εμπνευσμένες από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιθέσεις αυτή τη χρονιά, τόσο στις βαλκανικές χώρες όσο και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για ειρήνη και δημοκρατία στη βάση της κοινής μας αντίληψης για ένα δίκαιο κοινωνικό - οικονομικό σύστημα.

Τα άδικα υπερεθνικά συστήματα, που αναπτύχθηκαν από τα μεγάλα καπιταλιστικά μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους (ΕΕ, ΠΟΕ, ΝΑΦΤΑ, πολυμερής Συμφωνία για τις Επενδύσεις), πρέπει να αντικρουστούν από συνεχείς και καλά συντονισμένες ενέργειες από όλα τα τμήματα του διεθνούς εργατικού μας κινήματος.

Τα κομμουνιστικά κόμματα πρέπει να είναι ανάμεσα στις πρωτοπορίες σ' αυτόν τον παγκόσμιο αγώνα. Οι εναλλακτικές λύσεις μας πρέπει να κατοχυρώνονται στη βάση της αληθινής συνεργασίας με ίσους και δημοκρατικούς όρους ανάμεσα σε όλες τις χώρες και τους λαούς όλου του κόσμου.

Εμείς υποστηρίζουμε ολόπλευρα τη δουλιά σας, ειδικά με στόχο την αναζωογόνηση των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων κατά τη διάρκεια των τριών συναντήσεων των κομμάτων που διεξήχθησαν στην Αθήνα.

Μέσα σε πνεύμα ιστορικής αισιοδοξίας λέμε από τα βάθη της καρδιάς μας στα μέλη και τους υποστηριχτές του ΚΚΕ: Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας. Θα νικήσετε στο τέλος γιατί δράτε σύμφωνα με τα γνήσια και αληθινά συμφέροντα όλων των καταπιεσμένων λαών και ακριβώς έτσι κάνετε!

Συντροφικά δικοί σας

Για το Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας

Περ Λόθαρ Λίντνερ

Εκτελεστικός Γραμματέας της ΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ