Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΡΩΣΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Δε θα εγκαταλείψουμε το δρόμο που επιλέξαμε

Από την αντιπροσωπεία του Ρωσικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος, που παραβρέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, παραδόθηκε το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι στον αγώνα!

Δεχτείτε τον προλεταριακό μας χαιρετισμό προς τους αντιπροσώπους του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Ευχόμαστε στο Συνέδριο γόνιμη δουλιά στην επεξεργασία της στρατηγικής και της τακτικής της πάλης των κομμουνιστών για την υπόθεση των ανθρώπων της δουλιάς, ενάντια στην πολιτική του ιμπεριαλισμού.

Το ΚΚΕ απολαμβάνει δίκαια του σεβασμού των επαναστατικών δυνάμεων όλου του κόσμου, στο βαθμό που πάντοτε αντιμετώπιζε το μαρξισμό ως επιστήμη, στεκόταν πάντα στις ταξικές θέσεις του προλεταριάτου, ήταν πάντα πιστό στη σημαντικότερη διεθνιστική αρχή των κομμουνιστών: "Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!"

Στη σημερινή καυτή εποχή της παγκόσμιας διεύρυνσης των ταξικών μαχών, όταν ο ιμπεριαλισμός με μια σειρά μεθόδους μπερδεύει τη συνείδηση των μαζών, διαδίδει τις θεωρίες της ταξικής συναίνεσης, της πολιτικής ειρήνης και του κοινωνικού εταιρισμού, δέχεται ανοιχτά ως συνεργάτες αποστάτες και οπορτουνιστές με κομμουνιστικά επίθετα, σ' αυτήν την εποχή, το ΚΚΕ διακατέχεται σταθερά και με σαφήνεια από τις μαρξιστικολενινιστικές αρχές, αντιστέκεται στην ιδεολογική πίεση των αστών πάνω στην εργατική τάξη.

Στις τωρινές συνθήκες της παγκοσμιοποίησης των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού, των κοινών διεθνών προσπαθειών τους για την εγκαθίδρυση «νέας παγκόσμιας τάξης», η οποία ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά κίνηση προς έναν εκφασισμό της κοινωνίας σε παγκόσμια κλίμακα, σ' αυτές τις συνθήκες είναι δυνατό να υπάρξει αντίθεση σ' όλα αυτά, μόνο μέσα από ένα ενιαίο μέτωπο όλων των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων του κόσμου.

Τρέφουμε πολύ υψηλή εκτίμηση για τις προσπάθειες του ΚΚΕ για την επίτευξη αλληλοκατανόησης και συντονισμού ενεργειών των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, για την οποία έχουν αρκετές φορές ήδη διεξαχθεί στην Αθήνα διεθνείς συναντήσεις των κομμουνιστών. Με τη βοήθεια του ενεργού ηγετικού ρόλου των κομμουνιστών της Ελλάδας διαμορφώνεται η αριστερή επαναστατική πτέρυγα του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος.

Η μάχη με τον ιμπεριαλισμό είναι αναπόφευκτη. Ηδη διεξάγεται και γίνεται όλο και σκληρότερη.

Αγαπητοί σύντροφοι, εμείς βρισκόμαστε μαζί σας στην ίδια προλεταριακή παράταξη, στο μέτωπο των ταξικών μαχών. Και είμαστε σίγουροι ότι δε θα εγκαταλείψουμε το δρόμο που επιλέξαμε!

Ευχόμαστε για άλλη μια φορά επιτυχίες στις εργασίες του 16ου Συνεδρίου του κόμματός σας και εκφράζουμε τη σιγουριά μας ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει και στο μέλλον να προχωρά στην πρωτοπορία της πάλης του ελληνικού λαού και του διεθνούς εργατικού κινήματος, ενάντια στις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, ενάντια σε κάθε είδους καταπίεση και αδικία.

Για λογαριασμό της ΚΕ του ΡΚΕΚ

Ο πρώτος Γραμματέας

Βίκτορ Τιούλκιν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ