Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟ ΜΠΑΧΡΕΪΝ
Πάλη για τη διατήρηση της ενότητας του «Συνταγματικού Κινήματος»

Από το Λαϊκό Μέτωπο στο Μπαχρέιν δόθηκε στο 16ο Συνέδριο το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Σύντροφοι, συμμετέχοντες στο Συνέδριο του ΚΚΕ

Αγαπητοί καλεσμένοι του Συνεδρίου

Με ευχαρίστηση σας χαιρετίζουμε εκ μέρους του Λαϊκού Μετώπου του Μπαχρέιν (PFB), που συνδέεται με το ΚΚΕ με αδερφικούς δεσμούς. Το ΚΚΕ διατήρησε επίμονο αγώνα στην υπεράσπιση του ελληνικού λαού και των μαζών που μοχθούν μπροστά στην άρνηση των κοινωνικών και οικονομικών τους επιτευγμάτων. Κατανοούμε τις ανησυχίες σας ως προς την περιθωριοποίηση των λαών, ιδίως των εργατών, υπό το τρέχον σύστημα, που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ότι υπερασπίζεστε τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα που θυσιάζονται για τα συμφέροντα των ηγετικών δυνάμεων στην ΕΕ και τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου που αγνοούνται από το κυβερνών καθεστώς, τα οποία πηγάζουν από πατριωτική και προλεταριακή αφοσίωση.

Το PFB και το NLFB, που αποτελούν τον πυρήνα του δημοκρατικού και αριστερού ρεύματος μέσα στην αντιπολίτευση του Μπαχρέιν, θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να ενώσουν τη δημοκρατική αριστερά και να διατηρήσουν την ενότητα του συνταγματικού κινήματος.

Η χώρα μας γίνεται μάρτυρας σημαντικών εξελίξεων που θα είναι αποφασιστικές για δεκαετίες. Το Συνταγματικό Κίνημα, που ξεκίνησε στα τέλη του 1994, διασφάλισε την εντολή περισσοτέρων από 25 χιλιάδων πολιτών ανδρών και γυναικών, διαφόρων πολιτικών ρευμάτων και κοινωνικών θέσεων. Ο στόχος του κινήματος ήταν και εξακολουθεί να είναι η αποκατάσταση της συνταγματικής αρχής, που είχε ανασταλεί από το 1975 και να επιλύσει τις πολιτικές κρίσεις που κατακλύζουν τη χώρα από τότε. Το ειρηνικό Συνταγματικό Κίνημα αντιμετωπίστηκε με σθεναρή δύναμη, σκληρή διασπαστική πολιτική και συμμαχίες δαιμόνων. Το Μπαχρέιν είναι ζωτικό για την παγκόσμια πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών ως περιφερειακή στρατιωτική και μυστική εξουσία στον Αραβικό Κόλπο. Επί προσθέτως είναι το περιφερειακό και τραπεζικό κέντρο που απορροφά τα πετρο-δολάρια.

Ο νέος Εμίρης, κύριος (shaik) Χαμάντ Αλκαλίφ, που ανέλαβε στις 6 Μαρτίου 1999, βάζει μπρος σχέδιο να εμποδίσει τον αγώνα του λαού για πραγματική δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία της χώρας του. Αυτός και η κυβέρνησή του απεργάζονται ένα σχέδιο, ώστε να τροποποιήσουν το Σύνταγμα, να ανακηρύξουν μοναρχία και να δημιουργήσουν πιστούς θεσμούς που αρνούνται στους ανθρώπους πραγματική συμμετοχή στη διακυβέρνησή τους. Αυτό το σχέδιο πρόκειται να οριστικοποιηθεί ως τις 23 Δεκεμβρίου 2000, όπου ο Εμίρης θα αναζητήσει την υποστήριξη των ηγετών του GCC στη σύνοδό τους στο Μπαχρέιν στις 27-28 Δεκεμβρίου 2000. Διακηρύσσοντας τη λεγόμενη Συνταγματική Μοναρχία, ενώ εκατοντάδες από την αντιπολίτευση είναι φυλακισμένοι, πολιτικοί διαφωνούντες είναι εξόριστοι και σε χιλιάδες αρνούνται υπηκοότητας. Παρά την προπαγάνδα για ευημερία, το βιοτικό επίπεδο των μαζών έχει επιδεινωθεί.

Ζητούμε οι συμμετέχοντες και καλεσμένοι αυτού του συνεδρίου να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο λαό του Μπαχρέιν στον αγώνα του για δημοκρατία, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο και την κυριαρχία της χώρας τους.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία για το συνέδριό σας

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη των εργαζόμενων λαών του κόσμου

Το Λαϊκό Μέτωπο στο Μπαχρέιν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ