Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΛΙΒΑΝΟΥ
Σεβόμαστε τα επιτεύγματα και το έργο του ΚΚΕ

Από την αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Λιβάνου δόθηκε στο 16ο Συνέδριο του Κόμματος το ακόλουθο χαιρετιστήριο:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Εκ μέρους του ΚΚ Λιβάνου, του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΛ και όλων των μελών του κόμματός μας, με χαρά μεταφέρω και εκφράζω σε όλα τα μέλη του ΚΚΕ και τον ελληνικό λαό τους θερμούς χαιρετισμούς και ευχές μας, να ολοκληρωθούν οι εργασίες του 16ου Συνεδρίου σας, με στόχο να πραγματοποιήσει τις ελπίδες και τις φιλοδοξίες του ελληνικού λαού για πρόοδο, δικαιοσύνη και ειρήνη.

Ο λαός του Λιβάνου και η ηρωική εθνική αντίσταση του Λιβάνου επέτυχαν να απελευθερώσουν τα κατεχόμενα εδάφη τους και επέβαλαν την εφαρμογή της απόφασης του ΟΗΕ (425), δηλαδή την απόσυρση των κατακτητικών δυνάμεων του Ισραήλ από τα κατεχόμενα εδάφη του Νοτίου Λιβάνου χωρίς όρους.

Στη νίκη αυτή συμμετείχαν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις του Λιβάνου και ανάμεσά τους το κόμμα μας, το οποίο πρόσφερε εκατοντάδες μάρτυρες και εκατοντάδες τραυματίες και δεκάδες αιχμαλώτους καθόλη τη διάρκεια της αντίστασης και πάλης ενάντια των Ισραηλινών.

Ο αγώνας μας αυτό δεν μπορούσε να είχε το κατάλληλο αποτέλεσμα χωρίς τη στήριξη όλων των προοδευτικών δυνάμεων του κόσμου και ειδικότερα τη στήριξη που πρόσφερε το ΚΚΕ.

Σύντροφοι,

Υστερα από την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τα κατεχόμενα εδάφη του Λιβάνου, το Ισραήλ συνεχίζει τις εχθροπραξίες του ενάντια στο λαό μας μέσω των καθημερινών παραβιάσεων του εναέριου χώρου, των εδαφών και των θαλάσσιων συνόρων του Λιβάνου. Ακόμη οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν συνεχώς τα απελευθερωμένα εδάφη μας και το Ισραήλ κατέχει ακόμα τα εδάφη, τις φάρμες (Shaba), ακόμη το Ισραήλ παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των δεκάδων αιχμαλώτων Λιβανέζων και μεταξύ τους ένα μεγάλο αριθμό των αντιστασιακών μελών του κόμματός μας βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ, εδώ και (20) χρόνια.

Οι εχθροπραξίες των Ισραηλινών γίνονται διαμέσου της γενικής πολιτικής, που τη στηρίζουν οι ΗΠΑ, που συνεχίζουν τη στήριξη του Ισραήλ σε όλες τις εχθροπραξίες του στην περιοχή και ενάντια του λαού της περιοχής.

Η στήριξη αυτή αγνοεί τις θεμελιώδεις αρχές της δίκαιης ειρήνης, η οποία έχει ως αρχή την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ. Παράλληλα η στίρηξη των Αμερικανών προς το Ισραήλ στοχεύει στην αύξηση της συχνότητας των εχθροπραξιών του Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου και ειδικότερα εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Ακόμη ενθαρρύνει το Ισραήλ να συνεχίζει την κατοχή στα συριακά υψώματα του Γκολάν από το 1967.

Σήμερα το Ισραήλ και με την απόλυτη στήριξη των Αμερικανών αυξάνει με έντονο τρόπο τις εχθροπραξίες και τα εγκλήματά του εναντίον του λαού της Παλαιστίνης και εναντίον των παιδιών, των γυναικών, των γερόντων του παλαιστινιακού λαού, με στόχο να εμποδίζει το λαό της Παλαιστίνης να έχει ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Ο λαός της Παλαιστίνης, της Συρίας και του Λιβάνου έχει την ανάγκη συνεχόμενης αλληλεγγύης όλων των προοδευτικών δυνάμεων του κόσμου, εναντίον της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ που υιοθετούν και στηρίζουν οι ΗΠΑ.

Η αμερικανική πολιτική εξουσιάζει την περιοχή της Μέσης Ανατολής μέσω του ελέγχου στα πλούτη της περιοχής και ειδικότερα των πηγών του πετρελαίου, στηριζόμενη στην άμεση στρατιωτική παρουσία των δυνάμεών της. Ακόμη, συνεχίζουν οι ΗΠΑ το εχθρικό εμπάργκο εναντίον του ιρακινού λαού και των παιδιών του Ιράκ και να "αδειάζουν" το πρόβλημα του κουρδικού λαού, να στηρίζουν τις δυνάμεις που δεν επιθυμούν την εθνική ένωση των Κυπρίων. Παράλληλα συνεχίζουν το άδικο εμπάργκο εναντίον της Κούβας, έως την πυροδότηση του πολέμου στα Βαλκάνια, την Αφρική και άλλων περιοχών του πλανήτη μας.

Σύντροφοι,

Η ζωτικότητα του κόμματός σας στον αγώνα του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων του ελληνικού λαού, για την πρόοδο και την ειρήνη. Η ζωτικότητά του στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιβαρυντικών επιπτώσεων της οικονομικής πολιτικής παγκοσμιοποίησης που χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ. Η ζωτικότητα του ΚΚΕ στην αλληλεγγύη των λαών του κόσμου και τα δίκαια ζητήματά τους για την αντιμετώπιση της πολιτικής της μοναδικής παγκόσμιας δύναμης, η οποία κυβέρνα όλο τον κόσμο, αυτή η ζωτικότητα εκφράζεται στο πρόγραμμα του ΚΚΕ και στις συζητήσεις του συνεδρίου σας.

Το ΚΚ Λιβάνου είναι περήφανο και σέβεται τα επιτεύγματα και το έργο του ΚΚΕ. Οι σχέσεις που συνδέουν τα κόμματά μας είναι το ζωντανό παράδειγμα για τις καλές σχέσεις μεταξύ του λιβανικού λαού και του ελληνικού λαού.

Τέλος, πιστεύουμε στην επιτυχία των εργασιών του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Ζήτω η Ελλάδα

Ζήτω το ΚΚΕ

Ζήτω ο Λίβανος

Δ. Χαλέντ Χαντάντα,

Μέλος του ΠΓ του ΚΚΛ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δυτικές» προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο κλιμάκωσης, ενώ στηρίζουν το Ισραήλ (2024-06-27 00:00:00.0)
Διαπραγματεύσεις σε Βηρυτό και αντιπαράθεση στον Κόλπο του Αντεν (2024-03-06 00:00:00.0)
Συνεχής και επικίνδυνη κλιμάκωση (2024-01-09 00:00:00.0)
«Τύμπανα πολέμου» σε όλη τη Μέση Ανατολή (2023-10-20 00:00:00.0)
Αποτρεπτικές ταξιδιωτικές οδηγίες στο φόντο των εχθροπραξιών (2023-10-19 00:00:00.0)
Καταδικάζουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια (2005-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ